Política

L’Estat desbloqueja les subvencions al tercer sector

El Ministeri de Salut allibera el pagament de 10 milions d’euros

Les entitats reben la notícia com “un respir”

Diverses entitats del tercer sector, com ara Down Catalunya o la Federació de Persones Sordes (Fesoca), havien mostrat la seva preocupació les darreres setmanes davant els impagaments de les subvencions a càrrec de l’administració, tot alertant que posava en perill la seva continuïtat. I, finalment, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va alliberar ahir el pagament de més de 10,3 milions d’euros bloquejats, que es destinaran a polítiques de joventut i de dones i a programes d’acció cívica i voluntariat.

La ministra que encapçala la cartera de Sanitat, Dolors Montserrat, va atribuir el retard en els pagaments dels ajuts al govern català al·legant que va “incomplir” les condicions imposades per l’executiu espanyol perquè no va tramitar les sol·licituds conforme als requeriments establerts.

La notícia ha estat rebuda com “un respir” per la Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats. Tot i així, la seva presidenta, Francina Alsina, va assenyalar que encara hauran d’esperar sis setmanes perquè el pagament es faci efectiu, però va valorar que ara tenen “la seguretat” que cobraran abans de mitjan desembre.

Encara queda pendent, però, que es desbloquegin les dues partides relatives a Salut i al programa d’inserció laboral de persones amb discapacitat o trastorns de salut mental (Sioas), que Alsina espera que arribin abans de finals d’any.

El govern, considerat legítim pels funcionaris

Un grup de treballadors del Departament de Cultura i un altre del de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda han exigit, amb accions respectives, l’alliberament dels presos polítics. Els primers van formar ahir una cadena humana a la Rambla de Barcelona per protestar en silenci amb les boques tapades amb cinta vermella i cartells penjats al coll. L’objectiu de la mobilització era deixar constància que els treballadors públics només reconeixen “l’autoritat i la legitimitat” del govern de Puigdemont, alhora que rebutgen l’aplicació de l’article 155. Per la seva banda, alguns empleats de la conselleria d’Economia, organitzats com a Assemblea de Treballadors en Defensa de les Institucions Catalanes, han enviat una carta a Oriol Junqueras per comunicar-li el seu reconeixement com a “legítim vicepresident”. “Fins que el Parlament nomeni un nou govern no assumirem l’absència involuntària” de Junqueras, assevera el text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona