Política

Magda Casamitjana

Número 5 d’ERC a les comarques gironines

“La república ja l’hem feta, ara toca dir com la volem”

“Per al dia a dia necessitem totes les competències. Ens han tombat 46 lleis que existeixen a la resta d’Europa, i les necessitem”

La candidata va ser alcaldessa de Roses del 2007 al 2011. Membre de MES, el 2015 va esdevenir diputada al Parlament amb Junts pel Sí.

ERC guanyarà les eleccions?
Sí. En tinc el total convenciment. No només les guanyarà sinó que les ha de guanyar, perquè és el partit que sempre ha estat republicà, sempre ha estat d’esquerres... no hi ha una altra opció.
Qui ha de ser president? Junqueras, Rovira, Puigdemont?
Tenim molt clar que el que ha passat és un cop d’estat. Qui ha tret el govern legítim és el govern espanyol. Per tant el govern legítim és Puigdemont i tot el govern. No només el president sinó tots. Sense el vicepresident res hauria estat possible. Si el president no pot tenir les competències per portar el dia a dia necessitarem un govern executiu sí o sí per tirar endavant.
L’endemà de les eleccions, quin ha de ser l’objectiu?
La gent ha d’estar tranquil·la perquè l’endemà comença una vegada més el govern i s’apliquen totes les polítiques que les persones necessiten per viure. Paral·lelament, rescindir aquest 155 i explicar a la gent que no es pot continuar vivint amb una espasa de Dàmocles d’un país que no ens entén.
A través de la via unilateral?
No ho podem fer perquè ja hem vist les conseqüències, però no podem estar-nos de braços plegats veient com ens tenen tutelats com si fóssim menors.
Però la via pactada també sembla un carreró sense sortida.
El que hem de fer és insistir amb la gent, mostrar els avantatges de la independència, una a una i insistentment. Per al dia a dia necessitem totes les competències. Ens han tombat 46 lleis que existeixen a la resta d’Europa, i les necessitem.
No hauria estat millor la llista unitària?
He estat a JxSí i ha estat fantàstic. Encara estem en contacte. L’objectiu era molt clar. La independència. Però ara hem de passar el rasclet a tothom, gent que no votava JxSí perquè hi havia gent del PDeCAT, o perquè hi havia gent d’ERC... La república pot ser de dretes, esquerres o anticapitalista. Ara ja no és qüestió de fer-la sinó de dir com la volem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia