Política

Eleccions 21-D

Puigdemont, a Juncker: “Havíeu vist mai una manifestació com aquesta per donar suport a criminals?”

El candidat de Junts per Catalunya acusa l’Europa oficial “d’animar” Rajoy en la seva “repressió”

“Volem una Europa de ciutadans lliures, que escolti els seus ciutadans, a més d’escoltar els Estats”, ha assenyalat

El candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, s’ha dirigit al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per preguntar-li si havia vist mai enlloc del món una manifestació com la d’avui a Brussel·les per donar suport a criminals. “Potser perquè no som criminals sinó que som demòcrates”, ha exclamat el també president en l’acte polític de la concentració que, segons la policia belga, ha aplegat més de 45.000 persones. Puigdemont ha criticat l’actitud de l’Europa oficial i l’ha acusat “d’animar” el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la seva “repressió”. Davant d’aquesta situació, ha posat en valor que els catalans en lloc d’allunyar-se d’Europa s’hi hagin acostat per manifestar-se davant les institucions europees. Puigdemont ha reclamat que “Europa s’adoni que encara pot jugar un paper” en la crisi catalana.

“Volem una Europa de ciutadans lliures, una que escolti els seus ciutadans, a més d’escoltar els Estats”, ha assenyalat Puigdemont, que ha tornat a retreure a la Unió Europea “donar suport” al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Puigdemont ha fet una crida als presents a pronunciar-se a les urnes el pròxim 21 de desembre “per la llibertat i la dignitat”, sense nomenar en concret la seva candidatura, “Junts per Catalunya”, que segons les últimes enquestes podria aconseguir un resultat ajustat respecte a la llista capdavantera d’ERC.

Abans d’ell ha intervingut en el tancament de l’acte la número dos d’ERC, Marta Rovira, així com els altres quatre consellers que continuen a Brussel·les (Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Lluis Puig i Toni Comín).

Puigdemont s’ha unit a la manifestació “Europa, desperta”, convocada per l’ANC i Òmnium, només al final de la marxa, per motius de seguretat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia