Política

Eleccions 21-D

El PP promet que acabarà amb el “monopoli nacionalista” a les institucions i als mitjans

El PP presenta el seu programa tres dies després de l’inici de la campanya amb la unitat d’Espanya com a bandera

Asseguren que posaran fi a “l’adoctrinament” a les escoles

El PP ha estat l’última formació a fer públic el seu programa electoral. L’ha donat a conèixer al seu web aquest dijous, tres dies després de l’inici de la campanya electoral. Conte 150 mesures i compromisos on situa com a prioritat la creació d’un govern que “respecti la Constitució espanyola i l’Estatut” i que asseguri “l’Estat de dret i la llei com a base de la convivència democràtica”. “El PP és la millor garantia que Catalunya seguirà sent part d’Espanya i d’Europa. No deixarem que ningú trenqui la nostra identitat plural”, afirma. Els populars prometen que posaran punt i final a la “monopolització nacionalista” a les institucions i als mitjans públics, així com a “l’adoctrinament” a les escoles.

A l’escrit, de 18 pàgines, els populars es comprometen a fer que els carrers “tornin a ser un espai de trobada cívica” i a treballar per “superar l’etapa de confrontació en què s’ha enfonsat la política catalana”. Es tracta, apunten, de forjar “una nova cultura de reconeixement mutu” on “la identitat nacional espanyola conegui millor la seva dimensió i arrel catalana” i la realitat catalana “accepti amb més claredat la seva pluralitat interna”.

Tot i que no citen explícitament l’article 155, els populars prometen també que “retornaran la normalitat, la seguretat jurídica i l’estabilitat institucional a Catalunya” amb un projecte de govern que “passi pàgina de l’obsessió del separatisme excloent amb l’agenda d’obertura i llibertat”, mitjançant un govern “net i lleial” on no hi seran presents –diuen- persones “condemnades” per “falsedat, delictes contra la llibertat, el patrimoni i l’ordre socioeconòmic”, ni tampoc imputats per corrupció.

El programa defensa la necessitat de “desmantellar definitivament les preteses estructures d’Estat independentistes” i “normalitzar la presència de l’Estat i els símbols nacionals a Catalunya”. En aquest marc, fa referència explícita a TV3 i els mitjans públics: “Farem de TV3 i Catalunya Ràdio uns mitjans plurals al servei d’una informació verídica i neutral”, apunten, i “ajustarem la despesa als mitjans de comunicació públics, les retribucions dels seus alts directius i limitarem la producció externa del seu pressupost”.

Pel que fa a l’Educació, asseguren que posaran punt i final a “l’adoctrinament” dels alumnes a l’escola, i defensaran “amb orgull” la “realitat bilingüe a tota Catalunya”.

Els populars aposten per una supressió “dràstica” de les 391 societats i organismes del govern perquè no hi hagi “xiringuitos polítics”, així com per una reducció dels alts càrrec i càrrecs de confiança del Govern i la supressió dels consells comarcals. També prometen reduir en un 50% la publicitat institucional de la Generalitat.

En matèria de Cultura, els populars aposten perquè Barcelona sigui declarada “co-capital cultural d’Espanya” i prometen promoure que organismes públics i institucions culturals de l’executiu espanyol “traslladin la seva seu o una delegació del primer nivell a Catalunya”.

En matèria econòmica, els populars aposten per un nou model de finançament i anuncien un “pla de xoc” per impulsar el teixit empresarial que inclou reducció de càrregues fiscals per a les empreses que tornin a Catalunya. En aquest marc, prometen simplificar els trams autonòmics de l’IRPF i suprimir alguns tributs creats pel govern de Puigdemont. També bonificar al 99% l’Impost de Donacions, reduir a la meitat el de Transmissions i rebaixar al 6% el de béns mobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia