Política

L’Assembla i els CDR posen en marxa una auditoria paral·lela del 21-D

Segons les dades de la iniciativa ’Tu votes, tu comptes’, fins a les 12.30 hores ha votat el 25% del cens

A les vuit del vespre s’anunciaran les dades recollides

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els Comitès en Defensa de la República (CDR), amb el suport de la CUP, han engegat aquest dijous una auditoria paral·lela dels comicis d’aquest 21 de desembre amb més de 4.000 voluntaris arreu del territori. El vicepresident de l’Assamblea, Agustí Alcoberro, ha assegurat que esperen oferir “un resultat molt ajustat i proper a la realitat”.

Les dades actualitzades del recompte es poden seguir a través d’Internet al web cataloniavotes.today .

En declaracions des del centre de dades on es coordina la iniciativa Tu votes, tu comptes, Alcoberro ha revelat que, segons les seves dades, fins a dos quarts d’una del migdia ha votat al voltant un 25% del cens. També ha assenyalat que aquest matí “no hi ha hagut cap incidència”.

L’activista ha admès que es “fa difícil comparar amb altres eleccions perquè és la primera vegada des de l’any 82 que es fan en dia feiner”. “La impressió que té tothom és que la participació serà massiva i potser ens trobarem davant d’un altre referèndum i el fet que ho sigui donarà una especial legitimitat al resultat que surti més enllà del caràcter il·legítim del plantejament inicial”, ha comentat.

Alcoberro ha avançat que a partir de les vuit faran un acte per anunciar les dades recollides. “Esperem afinar el mètode i a partir de les vuit tenir-ho tancat amb una capacitat d’encertar del 100%”. “El nostre objectiu és contribuir a donar a conèixer el que esperem que sigui la victòria de les forces independentistes”, ha desitjat.

També hi ha preparada una festa post-electoral a les Drassanes Reials de Barcelona.

Iniciativa popular

Júlia Urgell, representant dels CDR, ha explicat que hi col·laboren uns 4.000 voluntaris repartits a totes les meses del territori. A més, al campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) hi ha 300 persones treballant en un centre de dades.

El líder accidental de l’Assemblea, ha assenyalat que aquesta iniciativa va sorgir “de baix perquè hi havia molta gent que plantejava dubtes sobre la votació. Nosaltres no en tenim, però hem volgut col·laborar fent la nostra pròpia auditoria”.

Alcoberro ha volgut destacar la tasca dels tècnics informàtics que han elaborat un programari que permet que des de les meses “els apoderats dels partits independentistes els facin arribar les dades i tenir un recompte a temps real”. També ha posat en relleu la feina de les més de 300 persones que treballaran tot aquest dijous des de la UPF i que “en el moment culminant, permetran donar un resultat molt ajustat i proper a la realitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia