Política

El PP pateix la patacada més històrica

Els populars perden vuit diputats i se situen com a última força al Parlament

Amb tres escons, ni tan sols podran formar grup propi

El PP va ser la formació que ahir va rebre el revés més dur, en perdre 8 escons, quedar-se en només 4 i situar-se en l’última posició a la cambra. Dels 8 diputats, 5 els va deixar escapar a Barcelona, 1 a Girona, 1 a Tarragona i 1 a Lleida. Acostumats a guanyar en les enquestes, aquest cop s’han complert les pitjors prediccions i els populars ni tan sols podran formar grup propi al Parlament (es necessiten un mínim de cinc diputats) i hauran de formar part del grup mixt, juntament amb la CUP. El cap de llista del PP, Xavier García Albiol, no va dissimular la seva decepció tot i que no va avançar si dimitirà o situarà aquesta possibilitat sobre la taula del seu partit. Avui té previst viatjar fins a Madrid, on hi ha convocada una reunió del comitè de direcció del PP. En els propers dies, el partit analitzarà a fons els resultats i mirarà d’activar les mesures que siguin necessàries per recuperar l’espai perdut.

Ahir, García Albiol va felicitar Ciutadans per la victòria aconseguida tot recordant als taronges que la celebració “no hauria de durar més de cinc minuts”, ja que: “No hem aconseguit que les forces constitucionalistes sumin una majoria al Parlament.” El líder del PP, que ahir va patir la derrota més dolorosa de la seva història política, va haver d’admetre que havia fet “un molt mal resultat” que: “No ens permet sentir-nos orgullosos.” A la patacada electoral se suma el fet de no haver aconseguit frenar la nova majoria independentista. En aquest sentit, Xavier García Albiol va mostrar la seva preocupació “pel futur de Catalunya” el qual veu “amb preocupació, sobretot el seu futur social i econòmic”. En definitiva un resultat que, en paraules seves, “provoca que Catalunya surti perdent”.

També va llançar algun dard enverinat a Ciutadans, formació que ha devorat els populars: “Nosaltres no som fruit de la casualitat, ni d’una circumstància positiva temporal, ni d’un moviment organitzat de suport a unes sigles. Som un partit amb una llarga història a Catalunya i els únics que s’han trencat la cara per aquells que se senten catalans i espanyols.” Sense perdre un tímid somriure malgrat la decepció del moment, va subratllar: “Els populars seguim amb el cap ben alt i estem convençuts que seguim representant una majoria de catalans.”

Finalment, es va adreçar a totes aquells que no desitjaven que les forces independentistes sumessin majoria per demanar-los que estiguin “tranquil·les” i assegurar-los que “poden tenir absoluta confiança que el govern d’Espanya vetllarà perquè a Catalunya es respecti la llei i la democràcia”.

LA FRASE

Hem fet un molt mal resultat que no ens permet sentir-nos orgullosos, però tenim el cap ben alt
Xavier Garcia Albiol
candidat del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia