Política

Nacions unides

Les sancions contra Corea del Nord, prova de la “unitat” internacional

La Unió Europea (UE) considera que les noves sancions del Consell de Seguretat de Nacions Unides contra Corea del Nord són una nova prova de la “unitat” de la comunitat internacional pel que fa al programa nuclear i balístic de Pyongyang. “La decisió (...) d’adoptar un conjunt addicional de sancions restrictives contra la República Popular Democràtica de Corea (RPDC) és una prova més de la unitat de la comunitat internacional a l’hora d’abordar els programes nuclear, d’armes de destrucció massiva i míssils balístics de la RPDC”, va dir en un comunicat la portaveu de la cap de la diplomàcia comunitària, Federica Mogherini. La diplomàtica hi va afegir que aquestes iniciatives nord-coreanes representen “una greu amenaça” per a la pau i la seguretat internacionals, i que els Vint continuen considerant la possibilitat d’aprovar més sancions pel seu compte, a principis del 2018, va precisar. La UE haurà de transposar a la seva legislació aquesta nova resolució del Consell de Seguretat de l’ONU tan aviat com pugui, va afegir-hi la portaveu.

El Consell de Seguretat va aprovar divendres per unanimitat endurir les seves sancions contra Corea del Nord limitant encara més el seu accés a productes petroliers, vetant les seves exportacions en diversos sectors i forçant a tornar al país ciutadans que treballen fora.

Per la seva banda, el govern de la Xina va demanar ahir que les noves sancions dictades pel Consell de Seguretat contra Corea del Nord es posin en pràctica “de forma completa i equilibrada, per impulsar una solució pacífica”. Pequín va reiterar la crida a mantenir la contenció i “a treballar per alleujar les tensions i trobar una solució apropiada al conflicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia