Política

Israel espera que deu països canviïn l’ambaixada

Després que Guatemala anunciés el trasllat a Jerusalem de la legació, Hondures podria ser el següent

Després que Guatemala anunciés dilluns que traslladarà l’ambaixada a Jerusalem, el govern israelià va anunciar que manté converses amb almenys deu països perquè, potencialment, facin el mateix. Israel tanca el 2017 amb un gran èxit diplomàtic després que el president nord-americà, Donald Trump, ratifiqués Jerusalem com a capital de l’Estat, en contra del consens internacional, en un any centrat en les investigacions per corrupció al primer ministre, Benjamin Netanyahu, i amb disturbis durant l’anomenada crisi d’Al-Aqsa.

La viceministra d’Afers Estrangers israeliana, Tzipi Hotovely, va assegurar en una entrevista que molt probablement deu països acceptarien seguir l’exemple dels EUA i Guatemala, tot i que va declinar revelar de quins països es tracta. Hores més tard l’informatiu Canal 10 va explicar que probablement el següent país a anunciar el trasllat de l’ambaixada seria Hondures. Hotovely també va explicar que les converses que mantenen se centren en el reconeixement de Jerusalem i no pas en el trasllat immediat de les legacions diplomàtiques.

Juntament amb Guatemala, Hondures va ser un dels nou països que van votar amb els Estats Units la setmana passada a l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides en una resolució no vinculant que denunciava la declaració de Trump i que va ser aprovada per majoria; per tant, l’ONU va declarar l’acció dels EUA “nul·la i buida”.

En contra de la resolució i a favor dels Estats Units hi van votar, a més de Guatemala i Hondures, les illes Marshall, Micronèsia, Nauru, Palau i Togo. Segons la plataforma de notícies Walla, representants polítics de Romania i Eslovènia també han donat suport al reconeixement del mandatari nord-americà.

El govern jordà va considerar la decisió de Guatemala una violació flagrant de la legislació internacional i de les resolucions rellevants de l’ONU. El papa va tornar a instar a una coexistència pacífica de palestins i israelians dins d’unes fronteres reconegudes internacionalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió