Política

ELECCIONS 21-D

Arrimadas: “El reglament del Parlament no s’acorda a Brussel·les, menjant musclos”

La líder dels taronges, molt enutjada perquè els comuns no donen suport a que es “quedi” la presidència de la Mesa del Parlament

Ha defensat l’aplicació del 155 després que el Constitucional hagi admès a tràmit el recurs de Podem

La candidata de Cs a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, s’ha dirigit al cap de files de JxCat, Carles Puigdemont, per dir-li que el reglament del Parlament no s’acorda a Brussel·les “menjant musclos”. En una roda de premsa al Parlament aquest dimecres al migdia, i enmig de les negociacions per constituir la Mesa i arribar a acords per una investidura, Arrimadas ha insistit que Puigdemont és com “qualsevol altre ciutadà” i que per això haurà de complir les lleis, així com la norma de la cambra. Així s’ha expressat la líder de Cs, poc després que fonts coneixedores de les negociacions entre JxCat i ERC hagin afirmat que Puigdemont ha proposat una investidura telemàtica o bé delegar en un altre diputat la lectura del seu discurs i programa electoral.

D’altra banda, Arrimadas ha defensat l’aplicació del 155 després que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs de Podem contra l’article.

Arrimadas ha reiterat que la Generalitat no es pot presidir sense complir les lleis, ni “fugint” de la justícia a Bèlgica, ni tampoc sense tenir un projecte per a tota la ciutadania. “Ja n’hi ha prou de treure legitimitat i seriositat al Parlament”, ha sentenciat la líder de Cs, que ha afegit que per molt que Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, tanquin acords, cap president pot ser-ho sense estar a Catalunya.

D’altra banda, Arrimadas ha negat que Cs vulgui repetir eleccions, i ha confirmat que presentaran la candidatura perquè José María Espejo-Saavedra sigui president del Parlament, tot i que Catalunya en Comú-Podem va deixar clar aquest dimarts que no hi donaria suport. Aquesta negativa dels ’comuns’ ha estat font de crítiques: “Els senyors de Podem han dit que no, que prefereixen una Mesa independentista i no una Mesa que respecti la legalitat. Podem ha tancat la porta a la sensatesa. Sempre que se’ls busca, els de Podem sempre estan amb els independentistes. Teníem una possibilitat de presidir la Mesa i Podem ha donat un cop de porta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia