Política

Junts (ara sí) pels presos

Junts per Catalunya i el PDeCAT es retroben amb ERC en l’aplec de solidaritat davant el Suprem després de faltar-hi el dia de Junqueras

La CUP i Podem no hi van

El bar El Supremo és l’únic refugi que hi ha al carrer Marqués de la Ensenada quan l’implacable fred del gener madrileny conviu amb l’ombra durant tot el dia i ahir, a quarts de nou del matí, els cambrers començaven a assumir que el dia seria el d’un nou desembarcament de clients catalans com els que afavoreix des del novembre el jutge Pablo Llarena. “Ei, Rafa, mira qui tenim a fora!”, cridava un dels cambrers al seu company de barra coincidint amb l’hora del cafè i les porres. “Mare meva!”, li corresponia aquest. La sorpresa que els cambrers compartien amb sobreactuat estupor era l’aparició del portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, que va fer que els propietaris del taulell s’esglaiessin quan va entrar a demanar un tallat. “Llet freda o tèbia?”, van dir els cambrers fingint que no sabien qui era mentre Tardà saludava en el taulell el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà.

La salutació de Tardà i Xuclà era la primera estampa del desglaç després que el PDeCAT hagués faltat a la cita del 4 de gener, quan Oriol Junqueras es jugava la posada en llibertat davant la sala d’apel·lacions i només els diputats, senadors i parlamentaris d’ERC es van concentrar davant el Suprem enmig de les negociacions per restituir el govern. Set dies després, ahir la imatge davant el Suprem era la d’Eduard Pujol (Junts per Catalunya) compartint amb Tardà un auricular a cada orella quan els dos entraven en directe a El matí de Catalunya Ràdio. “No desitgem res més que equivocar-nos, però som pessimistes. Veient el que va passar amb Junqueras, vam dir que a la figura de ser presos polítics els afegien la de ser ostatges”, va dir Tardà amb resignació sobre la possible posada en llibertat de Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més dels ja habituals Joan Olòriz, Teresa Jordà, Joan Capdevila i Ester Capella per part dels republicans i d’Antoni Castellà per part de Demòcrates, ahir es van aplegar al rectangle precintat per la policia rostres del PDeCAT com la coordinadora general Marta Pascal, els diputats Carles Campuzano i Sergi Miquel, el senador Josep Lluís Cleries i futurs parlamentaris de JxCat com la historiadora Aurora Madaula. Els qui van faltar a la cita van ser la CUP, Podem i els comuns, un buit que contrastava de nou amb la fidel presència del senador basc de Bildu Jon Iñarritu. I tot, el dia en què la unió que la presó ha imposat, convertint Forn i Junqueras en companys de cel·la, es va reproduir al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona