Política

Política

Ximo Puig lliurarà el Premi Convivència de la Fundació Broseta a Societat Civil Catalana

L’acte de lliurament es realitzarà al Palau de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig lliurarà aquest dilluns a Societat Civil Catalana el Premi Convivència que li ha concedit la Fundació Manuel Broseta per la tasca que exerceix a Catalunya , segons que ha informat l’associació a través d’una convocatòria de premsa. Abans de l’acte de lliurament, el president Ximo Puig es reunirà amb el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, i membres de la junta directiva de la Fundació Manuel Broseta. Posteriorment, Puig i Rosiñol intervindran en un acte on realitzaran una anàlisi de la situació que es viu a Catalunya i a l’estat espanyol, segons informa la convocatòria de premsa.

En la passada edició, el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig també ser l’encarregat de lliurar el premi Convivència Manuel Broseta, que va ser concedit a l’expresident del govern espanyol Felipe González.

La Fundació Manuel Broseta, que porta el nom del jurista i polític valencià assassinat per ETA l’any 1992, en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa va concedir el passat 29 de novembre el 26è Premi Convivència a Societat Civil Catalana, després d’imposar-se a la resta de candidatures presentades per diferents personalitats.

Entre les motivacions per a la seva presentació els impulsors de la candidatura, (catedràtics i professors de Dret Constitucional i la Fundació Transició Espanyola) remarcaven que està “al capdavant de la resistència a les iniciatives secessionistes” i que ha dut a terme “una exitosa tasca de conscienciació i mobilització ciutadana” per la convivència “entre catalans de diferents sensibilitats i orígens, entre aquests i la resta d’espanyols”.

La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va ser l’encarregada de llegir el veredicte d’aquests premis, que en altres edicions, han reconegut personalitats del món de la política com els expresidents espanyols Adolfo Suárez i Felipe González, l’expresident francès Nicolas Sarkozy, l’expresident de la URSS Mijail Gorbachov, la Nobel de la Pau Malala Yousafzai, el moviment cubà Las Damas de Blanco, el cooperant Vicent Ferrer o l’expresident de la Comissió Europea Jacques Delors, entre molts altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia