Política

Millo porta a la Fiscalia el web del Govern de la República

El delegat del govern espanyol a Catalunya creu que la iniciativa és un “esperpent” i “un atac a la imatge de les institucions de l’autogovern”

Creu que la investidura telemàtica és una “absurditat”

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha anunciat que aquest divendres ha posat en coneixement de la fiscalia la pàgina web del Govern de la República ( governrepublica.org ), que ha difós Carles Puigdemont a Twitter. A l’espera de la decisió de les autoritats judicials, Millo ha augurat que la pàgina acabarà bloquejada.

“Avui mateix com he fet sempre he posat en coneixement de les autoritats i la Fiscalia aquesta nova actuació que és de preveure que seguirà el mateix camí que les anteriors, que han estat totes desactivades”, ha assegurat en una roda de premsa a Barcelona posterior a la reunió del Consell de Ministres.

Al seu parer, aquesta pàgina és “un altre despropòsit” que pretén “mantenir viva un ficció que a ulls de tothom no deixa de ser un esperpent”. “Un intent de generar una ficció d’una cosa que és inexistent però que a més es posa absolutament fora de la legalitat democràtica vigent”, ha insistit. A més, creu que la iniciativa suposa un atac directe a “la imatge i la dignitat de les institucions de l’autogovern de Catalunya”. Per Millo, intentar mantenir aquesta “ficció” no és altra cosa que “fer el ridícul”, si bé ha admès que “el dret a fer el ridícul existeix”.

Investidura

En ple debat sobre la investidura, el delegat ha opinat que pretendre investir el nou president del govern de manera telemàtica és “una absurditat que denigra el concepte del Parlament”. “Si no cal ser-hi, a partir d’aquí la indignitat a què se sotmet [el Parlament] és absolutament inadmissible”, ha alertat.

No obstant això, el dirigent popular creu que “les coses s’aniran reconduint” i veu “lògic” que els serveis jurídics de la cambra en facin un informe.

De fet, ha assenyalat que “aquesta normalitat que ha de tornar necessàriament a Catalunya” era precisament “l’objectiu de l’aplicació de les mesures [del 155]” i ha assegurat que “cada dia serà més una realitat palpable per part de tothom”.

Millo ha aprofitat per fer balanç de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i ha assegurat que la “gestió del dia a dia” ha permès que s’hagi “reactivat l’agenda econòmica i social que la Generalitat va paralitzar durant mesos”. El delegat del govern espanyol a Catalunya ha aplaudit que hagin fixat com a prioritat “les estructures de la societat, els sectors productius i els municipis” i les “estructures d’estat”. “No s’han pres grans decisions polítiques, hauria estat usurpar l’autogovern”, ja que l’objectiu del 155 és, segons ell, “restituir-lo”.

“Aquesta aturada del funcionament de la Generalitat havia de ser resolta i corregida amb caràcter d’urgència, és el que ha fet el govern espanyol amb l’aplicació d’aquestes mesures, és bo que es conegui la realitat; tasques de gestió amb seny i sentit comú”, ha conclòs Millo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà