Política

El govern aragonès prohibeix un llibre de text fet a Catalunya perquè “manipula la història”

Critiquen que la publicació parla de la “Corona catalanoaragonesa” en comptes de la “Corona d’Aragó”

Avisen a tots els centres educatius que “revisin” els llibres fets per l’editorial Casals

El govern de l’Aragó ha ordenat la retirada d’un llibre de text de l’editorial barcelonina Casals pel que considera “manipulació de la història”, tal com ha denunciat la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez. L’executiu aragonès critica que el llibre, de Literatura Universal, parlava de “Corona catalanoaragonesa” en comptes de la “Corona d’Aragó”. La publicació es feia servir en una optativa de primer de Batxillerat de l’institut Ramon y Cajal d’Osca que tenia 16 alumnes. La directora provincial va donar l’avís al govern de l’Aragó, que ha ordenat la retirada d’aquest llibre a tots els centres que el facin servir. A més, l’executiu aragonès enviarà una queixa a l’editorial.

A més, el govern de l’Aragó ha fet una crida als centres educatius perquè revisin tots els llibres que tinguin de l’editorial Casals per si hi hagués “algun tipus de falsedat en la informació”, tal com ha explicat Pérez. 

L’executiu aragonès posarà en marxa una comissió d’assessorament que detecti “errors històrics” en llibres de text no només de l’Aragó, si no també de les “comunitats autònomes limítrofs”. L’objectiu de la comissió és “posar en valor la història” de l’Aragó “sense falsejar la realitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia