Política

La CUP, sobre la investidura: “Ens importa més el ‘què’ que no pas el ‘qui’”

La portaveu de la CUP, Núria Gibert, comenta les paraules de Marta Rovira sobre la “restitució de les institucions”: “Si només estem parlant d’autonomisme no és en absolut la nostra prioritat”

La CUP no s’ha volgut pronunciar-se avui sobre una hipotètica investidura telemàtica de Carles Puigdemont. “Si és una qüestió factible ho veurem en els pròxims dies. Però a nosaltres ens importa més el què que no pas el qui”, ha insistit la portaveu de la CUP, Núria Gibert, des del consell polític celebrat a Malgrat de Mar (Maresme). “Dit això donem tot el suport, l’empatia i l’escalf a la gent que està patint la repressió –persones empresonades i a l’exili–, ja que la culpa és d’un Estat espanyol demofòbic, recordem-ho”, ha precisat Gibert. “En tot cas, els actors polítics han de ser responsables amb el moment que vivim i mai condicionar l’acció política a la repressió de l’estat. La millor manera de defensar-nos és desplegar la República amb totes les garanties”, ha sentenciat la portaveu de la CUP, que també ha volgut contestar al “realisme” que ha preconitzat la secretària general d’ERC, Marta Rovira: “Només parlar de restablir les institucions és situar-se en una pantalla passada”, ha etzibat Gibert. 

“Restablir les institucions [com ha dit ERC] és una de les prioritats, però no la prioritat cabdal que passa per fer complir el mandat de les urnes”, ha comentat la portaveu de la CUP. “Només restablir les institucions i no parlar de res més per nosaltres és situar-se en una casella passada i rebaixar els objectius polítics”, ha criticat Gibert. “Si només estem parlant d’autonomisme no és en absolut la nostra prioritat política”, ha conclòs la portaveu de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia