Política

Ciutadans farà servir “tots els recursos necessaris” per impedir la investidura de Puigdemont

El partit taronja es compromet a donar suport a totes les mesures que impulsi el govern espanyol davant els independentistes

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dissabte que el seu partit farà servir “tots els recursos necessaris” per impedir la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, convocada el proper dimarts 30 de gener.

El dirigent de la formació ha expressat el suport de Ciutadans a “totes les decisions que el govern espanyol vulgui implementar” davant els partits independentistes. “No és moment de discutir, és moment de recolzar i estar junts contra els que volen trencar aquest país”, ha sentenciat Villegas.

Davant la possible investidura de Puigdemont, Villegas creu que “no és moment de criticar els possibles errors del govern” espanyol i que cal tancar files amb l’estratègia de l’executiu central. “Hem de ser lleials estar junts tots els constitucionalistes per enfrontar-nos a l’enemic”, ha assegurat.

Villegas és partidari de no demanar explicacions públiques al govern espanyol per la seva actuació a Catalunya, tot i que creu que “l’1-O no es va fer bé les coses”. En tot cas, ha dit que s’hauran de donar “quan la situació s’hagi normalitzat”.

Villegas ha explicat que Rivera i Rajoy no han parlat durant les últimes 24 hores, però ho mostrat la seva confiança en les futures accions del Govern. “Esperem que no s’equivoqui i que el recurs presentat al Tribunal Constitucional permeti resoldre favorablement a les peticions sol·licitades”, ha comentat.

Segons el secretari general, “no ens pot presidir un pròfug de la justícia, una persona incapaç d’assumir les seves responsabilitats i donar la cara”, i per això assegura que no admetran “un president per plasma”.

Després de la reunió amb els portaveus autonòmics, el secretari general de Ciutadans ha valorat que cal “donar un alternativa als espanyols” amb nou projecte comú allunyat del “vell bipartidisme instal·lat en la paràlisi i les no reformes” i els “populistes i els separatistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia