Política

Setge al procés sobiranista

L’allunyament dels presos, “un càstig per a les famílies”

La dona de l’exconseller Forn assegura que “la voluntat de mantenir-los allà com a ostatges és molt palesa”

Laura Masvidal, dona del conseller d’Interior Joaquim Forn, va denunciar ahir en una entrevista a l’agència ACN que l’empresonament dels quatre líders independentistes en centres penitenciaris madrilenys, en lloc de catalans, “forma part del càstig i de l’escarment. Ja els va bé que les famílies patim això”.

Laura Masvidal també critica que fins ara el jutge Pablo Llarena no hagi acceptat el trasllat a presons catalanes. Després de la interlocutòria judicial de divendres passat que el mantenia a la presó, Masvidal diu que Forn s’ha adonat que “gaire més recorregut no hi ha” per intentar l’excarceració “perquè la voluntat de mantenir-los allà com a ostatges queda molt palesa”. Arran d’aquesta situació, ell i la resta de la família necessiten “uns dies per refer-se”. Masvidal manté “el convenciment que ell no ha fet res dolent i que totes aquestes resolucions no s’aguanten jurídicament”. Això, hi afegeix Masvidal, fa que el conseller d’Interior del govern de Puigdemont s’ho prengui “d’una altra manera”. Malgrat tot, té “un cert pànic per com pot acabar això, o com de llarg pot ser”. En aquest sentit, tant Forn com els altres líders polítics entre reixes “han entès” que són “ostatges” en una causa “del tot política”, diu Masvidal.

Vessant econòmic

Una altra de les conseqüències negatives és que, tot i tractar-se de famílies “acomodades”, arran de la destitució i amb l’empresonament “s’han quedat amb un nivell d’ingressos sota mínims”. Les presons d’Estremera i Soto del Real són a uns 650 quilòmetres de Barcelona. “La despesa dels advocats també pot acabar sent exagerada”, indica Masvidal. Les defenses també volen començar a fer accions judicials a Europa. “Aquest país és solidari, si ho necessitem farem crides, i arribarem fins on arribem”, hi afegeix. Els exconsellers no tenen dret a l’atur i només poden aspirar a una “pensió limitada en el temps i petita”, a la qual la família de Forn s’ha acollit i que ja cobra. Al novembre, i “per canalitzar la solidaritat”, es va crear l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), que integra famílies dels líders independentistes a la presó, en llibertat sota fiança o a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts