Política

Setge al procés sobiranista

Investiguen una piulada del 2016 contra Arenys de Munt

El comentari lamentava que no s’hagués “bombardejat i demolit la primera localitat que va fer una consulta separatista”

L’alcalde en critica el retard

“No haver bombardejat i demolit, tal qual, la primera localitat on es va fer una consulta separatista (Arenys de Munt) va ser un gran error.” Aquest text en castellà correspon a una piulada feta des del perfil anònim @honraybarcos, i la fiscalia de delictes d’odi i discriminació de Barcelona ha obert una investigació per determinar si hi ha hagut delicte arran de la denúncia interposada per l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC). El procés seria l’adequat si no fos perquè la piulada es va fer el 9 desembre del 2016 i, poc després, Rabasseda ho va denunciar a la policia local en entendre que el comentari “era una manca de respecte cap a la vila i podia incitar a la confrontació”. Convençut que aviat rebria una resposta de la fiscalia, l’alcalde va interessar-se fa poques setmanes sobre l’estat de la denúncia després d’un any llarg de silenci. “Des de la fiscalia em van comentar que segurament s’havia traspaperat i em van convidar a reactivar el procés amb un nou número de registre corresponent al mes de gener”, assenyala i confia rebre una resposta “en un període de temps menor del que hi ha hagut fins ara”. Tot i això, Joan Rabasseda no estalvia les crítiques cap a un sistema judicial que, “com s’ha vist en els darrers dies amb casos tan coneguts com ara el del mecànic de Reus o el del regidor de Sant Joan de Vilatorrada, utilitza un ritme diferent segons la ideologia del denunciant”. Per l’alcalde, la tolerància zero que s’aplica als suposats delictes d’odi quan provenen de persones amb ideologia independentista, hauria de ser la mateixa quan correspon a ciutadans que defensen la unitat espanyola. “La justícia espanyola té una credibilitat que està en hores baixes”, manté.

L’alcalde d’Arenys de Munt indica en l’escrit de denúncia que el perfil des del qual va ser fet el comentari contra el municipi continua en actiu i té prop de 6.400 seguidors. En l’escrit que Rabasseda va fer arribar a la fiscalia assenyala la peculiar manera que té l’usuari per definir-se: “Nascut a Barcelona i, per tant, espanyol. Amb tot el que això suposa.”

L’alcalde assenyala que aquest és el primer i únic comentari a les xarxes socials que ha decidit denunciar en entendre que “ofenia tot un poble”. “M’agradaria equivocar-me, però crec que no serà l’últim”, lamenta. Arenys de Munt va celebrar la primera consulta per la independència el 13 de setembre del 2009.

LA FRASE

Estem veient que la justícia utilitza un ritme diferent segons la ideologia del denunciant
Joan Rabasseda (ERC)
alcalde d’arenys de munt

LA DATA

06.12.16
es va penjar
la piulada a Twitter que demanava “bombardejar i demolir” Arenys de Munt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista