Política

JxCat i ERC treballen amb un calendari límit de dues setmanes per tenir un govern en marxa

L’acord entre els independentistes es podria anunciar en només uns dies

La investidura es podria celebrar a principi de març

Les negociacions entre JxCat i ERC estan encarrilades. Si més no, això és el que expliquen fonts dels dos grups parlamentaris, que treballen amb un calendari que preveu tenir el govern nomenat i en marxa en unes dues setmanes.

Segons els independentistes, un cop passat el delicat moment de les declaracions al Tribunal Suprem (TS), les converses només s’han de dirigir a tancar els serrells de l’acord, amb la investidura com a punt neuràlgic. A més, tant ERC com JxCat es mostren convençuts que el pacte global –incloent la presidència de la Generalitat, el pla de legislatura i la composició del Govern– es podria tancar i anunciar de manera “imminent”. De fet, compten poder fer-lo públic a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent.

Amb l’anunci fet es posaria en marxa la maquinària institucional al Parlament i el seu president, Roger Torrent, podria fixar el nou ple d’investidura amb el candidat escollit per JxCat i ERC en els primers dies del mes de març.

En el que ni JxCat ni ERC semblen cedir és en el nom del presidenciable0. Des d’Esquerra insisteixen en atorgar a Carles Puigdemont un paper “importantíssim” i del que “no es podria prescindir”, però sempre vinculat a què la investidura del Parlament es fes amb un candidat alternatiu que pogués fer “efectiu” el seu càrrec. En canvi, des de JxCat, mantenen tant en públic com en privat que encara compten que Puigdemont serà la persona proposada per a la investidura.

En paral·lel al calendari de la investidura, JxCat i ERC estan ultimant la planificació de la celebració del ple que C’s reclama. Fonts independentistes i també del propi grup d’Inés Arrimadas estarien negociant que Torrent anunciés aviat la data de celebració i que el proper dimarts la Junta de Portaveus estableixi l’ordre del dia, per tal que la sessió es pugui portar a terme dijous o divendres de la setmana vinent.

Aquest esquema, però, encara no està tancat del tot, i per això Cs segueix pressionant en públic i en privat per poder-lo celebrar. El que sí té clar Torrent és que si es fa aquest ple, no serà només per tractar les qüestions que C’s posa sobre la taula i el “desbloqueig” de la situació política. La sessió s’aprofitaria, segurament, per nomenar els senadors de designació parlamentària i per resoldre altres qüestions pendents de passar per un ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia