Política

Procés sobiranista

Puigdemont a l’ANC: “Si no defallim i tenim paciència suficient guanyarem”

El candidat de JxCAT reitera el seu compromís amb el “camí cap a la república independent”

L’expresident de l’entitat, Jordi Sànchez, demana “preservar” la transversalitat de l’Assemblea

El candidat de Junts per Catalunya (JxCAT), el president Carles Puigdemont, ha expressat aquest diumenge als socis de l’l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) el seu compromís amb el llegat de l’1-O i el 21-D.

“Junts ho farem possible, ho estem fent possible. Si no defallim, si persistim, si perseverem i tenim paciència suficient guanyarem”, ha afirmat en un vídeo que s’ha emès en el marc de l’assemblea general ordinària de l’ANC.

Puigdemont ha afirmat que la dignitat del poble de Catalunya “no mereix ser traïda sinó servida amb vocació de servei i generositat per mantenir el llegat de l’1-O, el que es va decidir el 27-S i el que es va ratificar el 21-D”. Segons ell, cal seguir el “camí cap a la república independent, un país lliure i democràtic on la gent no tingui por d’expressar les seves idees”.

El president ha agraït a l’Assemblea la seva feina i ha valorat que la trobada d’aquest diumenge suposa també la “cloenda” d’una etapa que els ha portat fins on són ara. “Ho volem acabar junts”, ha insistit. Segons ell, tothom contribuirà a continuar aquest camí, cadascú dins de la seva responsabilitat, “petitó o gran, còmoda o incòmoda, segura o amb risc” i ha afirmat que intentaran estar “a l’alçada de la dignitat del poble de Catalunya”. Així, ha defensat que el camí és aconseguir una república independent on ningú “hagi de veure privada la llibertat per expressar idees democràtiques”.

En aquest sentit, justificat que aquest diumenge no els podia acompanyar perquè li pertoca “defensar aquest espai de llibertat allà on les idees no representen cap perill, no hi ha cap policia, jutge o periodista amic que et pugui titllar de res i que et puguin detenir per dir que Catalunya mereix ser una república independent democràtica sense por i amb la participació de tothom”, en referència a la seva estada a Bèlgica. Puigdemont ha aprofitat per recordar els familiars dels presos o dels que, com ell, es troben fora de Catalunya, així com de tots aquells que estan sent cridats a declarar en el marc de les causes judicials pel procés d’independència.

Missatge dels consellers

També han intervingut a l’assemblea per vídeo els consellers del govern de Puigdemont Lluís Puig, Toni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsatí.

Comín ha reconegut que queda un “llarg camí” i que s’han de “pujar muntanyes llargues i complicades” i per això ha dit que calen “dues cames ben robustes (...) una a Barcelona i una a Brussel·les” i els “braços que són la societat civil”. “No tingueu cap dubte arribarem al final del camí, travessarem totes les muntanyes que haguem de travessar i farem república”, ha declarat.

Serret ha agraït a l’ANC la seva tasca i ha avançat que seguirà contribuint “a escoltar i parlar amb tothom i a continuar explicant el projecte de país obert, inclusiu”. “No caurem en la temptació de la divisió ni dels que volen provocar violència”, ha declarat.

Puig ha instat l’entitat a continuar “treballant, avançant i acompanyant el país sense fer marxa enrere” i ha desitjat poder retrobar-se “ben aviat”.

Per últim, Ponsatí ha destacat que l’Assemblea “sempre hi ha sigut” i s’ha mostrat convençuda que en un moment difícil l’entitat sabrà “reinventar-se” per mantenir el lideratge “perquè la república no defalleixi”.

Empresonat per presidir l’ANC

No ha faltat a la cita l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, que hi ha estat present a través d’una carta que a llegit Núria Guillaumes. Ha assegurat que si pogués tornar enrere tornaria a presentar-se com a candidat a la presidència de l’ANC i ha reconegut la feina als que eren fins fa poc els seus companys a l’organització. Ha recordat el seu pas per l’entitat com anys “de gran intensitat” i ha encoratjat a “preservar l’ANC” com un “fil roig de la transversalitat del país a favor de l’estat català independent en forma de república”. En aquest sentit, ha demanat mantenir l’“exigència” amb els partits polítics. L’expresident ha desitjat sort al nou secretariat i li ha demanat que quan surti de la presó, l’entitat li faci “un lloc” entre ells. “Guardeu-me una armilla de voluntari i disposem-nos junts a fer camí”, ha conclòs.

En nom seu ha parlat també la seva dona, Susanna Barreda, que ha volgut agrair les mostres de suport rebudes. Barreda ha demanat als assistents que no oblidin que Sánchez és a la presó per haver estat president de l’ANC. “No oblideu mai que ha estat tancat perquè ha estat el vostre president, no perquè hagi estat a cap llista i això ho porta amb molt d’orgull”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona