Política

procés sobiranista

Alcoberro alerta que seria “un autèntic desastre” repetir les eleccions

El vicepresident de l’ANC avisa que hi hauria “un gran perill” d’abstenció perquè la gent no entendria que els partits independentistes malbaratessin la majoria aconseguida

Demana a JxCat, ERC i CUP “un govern compromès amb allò que es va aprovar l’1-O”

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha advertit aquest dilluns que seria “un autèntic desastre” que els partits independentistes no es posessin d’acord per formar govern i s’acabessin convocant unes altres eleccions.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Alcoberro ha recordat que al sobiranisme li va “costar molt” guanyar els comicis del 21 de desembre i creu que “la gent no entendria” que les forces independentistes malbaratessin “la seva situació de majoria parlamentària”. En aquest sentit, ha augurat que “el gran perill seria l’abstenció d’algun dels nostres”. “Jo crec que és una fórmula amb la qual no s’hi hauria de jugar”, ha sentenciat.

El líder accidental de l’Assemblea ha lamentat que tres mesos després de les eleccions del 21-D la majoria parlamentària republicana encara no ha estat capaç de formar govern i, a més, “estem veient que s’estan plantejant programes que no arriben allà on haurien d’arribar”. Ha recordat que Junts per Catalunya (JxCat), ERC i CUP van concórrer als comicis “defensant la idea de recuperar la legitimitat prèvia al 155 i d’anar implementant la república”. Segons ell, “la gent vol avançar de manera clara en aquest sentit”.

És per això que ha demanat a les tres forces independentistes que “el govern que es formi estigui compromès de manera clara amb allò que es va aprovar l’1-O i que va guanyar a les eleccions del 21-D”.

“Necessitem un govern i una majoria parlamentària que ha de durar i ha d’avançar en la línia que ens convé”, ha subratllat.

Malgrat tot, Alcoberro ha dit que la situació encara no és “dramàtica” i que l’objectiu de la manifestació d’aquest diumenge era visualitzar la força de l’independentisme i dir “escolteu, tenim la força; la nostra força és la gent i aquesta força no ens abandonarà”.

“Tenim dos milions de persones que han fet el tomb i han decidit avançar de manera clara en un sentit; que ja no es consideren ciutadans del Regne d’Espanya sinó de la República Catalana. Aquesta és la nostra força i l’hem de saber treballar”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona