Política

Procés sobiranista

Suïssa diu que Puigdemont pot pronunciar discursos “lliurement” al país

El govern suís ha explicat aquest dimecres que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, té “dret” a visitar Suïssa i pronunciar “discursos polítics” al país, sempre i quan respecti el seu ordenament jurídic.

Davant la pròxima visita a Ginebra de Puigdemont,el Departament Federal d’Afers Estrangers de Suïssa ha indicat que “les modalitats de l’estada del senyor Puigdemont es regeixen per la legislació suïssa i per l’acord sobre la lliure circulació de persones”, de manera que, “com a ciutadà espanyol (...) pot moure’s lliurement a l’espai Schengen del que Suïssa en forma part”.

L’executiu helvètic afirma també que “el polític espanyol” farà declaracions públiques diverses vegades durant la seva estada al país, i que aquest “pot pronunciar lliurement discursos polítics, respectant l’ordenament jurídic suís”. Subratlla també que les autoritats helvètiques “es reserven el dret de prendre mesures en cas d’alteració de l’ordre públic”.

Puigdemont participarà diumenge a Ginebra en un debat sobre la independència de Catalunya després de la projecció del documental “Catalunya: Espanya a la vora d’una crisi de nervis”, de Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard, sobre el referèndum sobiranista de l’1 d’octubre, que es projectarà en el Festival de Cinema i Fòrum Internacional de Drets Humans (FIFDH).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia