Política

suïssa

conferència a l'onu

Les parelles de Cuixart i Forn, davant l’ONU:“És important estar aquí per fer un crit d’auxili”

“Necessitem que algú ens escolti i miri què està passant”, asseguren

Denuncien que la llibertat de reunió “no ha estat protegida a Catalunya”

Les companyes de Quim Forn i Jordi Cuixart, Laura Masvidal i Txell Bonet -respectivament-, han acudit al Palau de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) a Ginebra (Suïssa), per fer sentir la seva veu en representació de l’Associació Catalana de Drets Civils, aquest dilluns al migdia. En un contacte amb la premsa a les portes de l’ONU, Masvidal ha destacat la rellevància de l’acte, poques hores abans del debat ’La regressió dels drets humans a Espanya’. “És important estar aquí per fer un crit d’auxili, necessitem que algú ens escolti i miri què està passant, la presó preventiva no la justifica gairebé ningú”, ha subratllat. Al seu torn, Bonet ha remarcat que hi ha “eines” per suavitzar la situació i que si la Fiscalia no hagués demanat les mesures cautelars de presó preventiva el jutge no hauria pogut superar la petició. A més, l’expert en protecció legal i regulació del dret de reunió Michael Hamilton ha opinat que la llibertat de reunió “no ha estat protegida” a Catalunya, i ha reclamat una reacció “a nivell internacional” perquè el procés es mogui “cap a una solució”.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha asseverat en declaracions a la premsa que “no pot ser que l’àrbitre passi a ser executor”, també en referència al TC. Al seu torn, David Bondia, president de l’IDHC i professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona, ha destacat que en l’acte d’aquest migdia es vol parlar de democràcia, drets humans i estat de dret.

Pallín, com Hamilton, participen al debat ’La regressió dels drets humans a Espanya’ que tindrà lloc aquest dilluns al migdia a l’ONU, com també Anaïs Franquesa, advocada penalista especialitzada en drets humans i moviments socials; el propi Ribó; Margalida Capellà, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de les Illes Balears; i Masvidal. L’acte el moderarà Bondia, i hi serà present l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que es troba a Suïssa des de mitjans de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona