Política

parlament

investidura

JxCat convoca una reunió extraordinària del grup després de la renúncia de Sànchez

La direcció de JxCat ha convocat per a aquesta tarda-nit els diputats del grup després de la renúncia de Jordi Sànchez i abans de la roda de contactes que arrenca demà en la qual està previst que el primer grup independentista proposi l’exconseller Jordi Turull com a candidat a la presidència.

Fonts del grup han confirmat a Efe que els seus parlamentaris han estat convocats a les 20 hores al Parlament a una reunió extraordinària.

Si bé la direcció no ha concretat el motiu de la reunió, hi ha diputats que esperen que sigui per saber formalment el substitut de Sànchez i debatre’l, si es dona el cas.

Planeja a més l’interrogant de si intervindrà des de Bèlgica per videoconferència el líder de JxCat, Carles Puigdemont, qui és avui a Ginebra i demà té previst viatjar a Hèlsinki.

Puigdemont va ser l’encarregat de comunicar que renunciava a ser candidat a la presidència i que donava el relleu a Jordi Sànchez, un missatge que va comunicar a través d’un vídeo publicat a Twitter.

El nom que està sobre la taula com a presidenciable per part de JxCat és Jordi Turull, encara que la candidatura es podria complicar per un element que s’ha conegut poc després de la convocatòria d’aquesta reunió d’aquesta nit.

Ha transcendit avui que el Suprem comunicarà als implicats en el procés, entre ells Turull, les ordres de processament divendres que ve i, a més, celebrarà una compareixença per a possibles mesures cautelars, entre les quals podria figurar la presó, cosa que inicialment l’inhabilitaria per ser elegit.

Com que Turull ha estat citat divendres davant el TS juntament amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, el ple d’investidura tampoc es podria celebrar en aquestes dates.

En tot cas, la convocatòria l’haurà de fer el president del Parlament, Roger Torrent, una vegada hagi culminat la ronda de contactes que té previst iniciar demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia