Política

parlament

investidura

JxCat, ERC i la CUP negocien investir Turull demà

Es volen avançar a la cita que divendres té Turull al Suprem amb altres polítics sobiranistes

Es tractaria d’investir-lo davant la possibilitat que quedi inhabilitat

Junts per Catalunya (JxCat), ERC i la CUP estan negociant la possibilitat de celebrar demà mateix el ple d’investidura, amb el nom de Jordi Turull sobre la taula, per anticipar-se a la compareixença prevista per divendres pel jutge Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Aquesta tarda, el mateix Turull acompanyat dels diputats Elsa Artadi i Albert Batet s’han reunit amb Torrent per analitzar el nou escenari després de l’anunci del Suprem. En la trobada també hi ha estat present l’advocat de Turull, Jordi Pina. Posteriorment, els negociadors dels republicans Josep Maria Jové i Gerard Gómez del Moral s’han trobat amb el president de Parlament.

La decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de citar Turull i cinc diputats més aquest divendres per notificar-los el processament ha accelerat les opcions sobre la convocatòria d’un ple d’investidura. A partir de l’anunci de Llarena, al Parlament s’han succeït una ronda de contactes entre diferents grups parlamentaris.

Si finalment es convoqués el ple i Turull fos investit, acudiria al Suprem ja com a president de la Generalitat. Caldria veure, però, si tindria temps de prendre possessió i si també tindria la sanció preceptiva del rei.

Alguns dels lletrats del Parlament no veuen clara la possibilitat de celebrar aquest ple. Abans d’aquesta hipotètica sessió d’investidura s’hauria de fer la ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris.

Ja hi ha un precedent. Fa dos anys, quan Carles Puigdemont va ser president es va fer una ronda de contactes abans de convocar el ple. Si això fos així, és possible que JxCat mantingui el nom de Jordi Turull com a candidat.

Aquest dimecres al matí, Torrent ha anunciat l’inici d’una ronda de consultes per proposar un nou candidat a la investidura, després de la renúncia de Jordi Sànchez. El fet que el número dos de JxCat hagi renunciat a la investidura ha disparat les opcions de Turull, l’anomenat “pla C” després de les investidures fallides de Puigdemont i Sànchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona