Política

POLÍTICA

Torrent: “És un ple d’investidura normal”

“Respecto totes les opinions però tenim la necessitat urgent de foragitar el 155”, afirma respecte a la CUP

“No és Moncloa qui ha de jutjar la proposta del candidat, sinó els diputats i diputades del Parlament de Catalunya”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat l’acceleració de la convocatòria del ple d’investidura per aquest dijous a la tarda, assegurant que “és un ple que se celebra en absoluta normalitat, un ple d’investidura normal i corrent”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torrent ha defensat la decisió “per protegir les nostres institucions” i per respondre al mandat del poble català expressat a les urnes. “Em correspon fer possible el debat d’investidura. Una altra cosa és si el candidat té la confiança dels membres de la Cambra”, ha afirmat.

“No és Moncloa que ha de jutjar la proposta del candidat, sinó els diputats i diputades del Parlament de Catalunya”, ha assegurat. “Avui, debatrem i votarem”, més enllà de “si agrada més un candidat a un ministre o a tot el govern espanyol.”

Per Torrent, la decisió del jutge del Suprem que porta el cas del procés, Pablo Llarena, de convocar per divendres Jordi Turull, candidat a la presidència de la Generalitat, i Carme Forcadell, Josep Rull, Raül Romeva, Marta Rovira i Dolors Bassa.

“El que estem fent és entrar en una situació que és el que volen aquells que volen reprimir la voluntat política de Catalunya, que és parlar de presó, de causes polítiques”, ha dit Torrent intentant no parlar de possibles escenaris futurs..

“No hem de tendir a normalitzar aquesta situació, no és normal la causa” que hi ha contra els polítics catalans i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Torrent ha rebutjat parlar d’una possible “eventualitat” de que un president de la Generalitat pugui entrar a la presó per una qüestió política.

Sobre la ronda de consultes, criticada per l’oposició, Torrent ha assegurat que “no està establerta en lloc com s’ha de fer concretament”. “Si hi ha necessitat d’accelerar, i si és per desencallar la investidura, es podia fer perfectament”, ha conclòs.

Pel que fa a la CUP, que decideix aquesta tarda la seva postura davant la votació de Jordi Turull com a candidat, ha afirmat: “Respecto totes les opinions però tenim la necessitat urgent de foragitar el 155. El que ens demana la societat és que hi hagi un govern efectiu i que es posi a treballar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia