Política

El Suprem processa 13 polítics independentistes per rebel·lió

Pablo Llarena processa a la màxima pena Puigdemont, Junqueras, Turull, Romeva, Comín, Rull, Bassa, Ponsatí, Forn, Forcadell, Cuixart, Sànchez i Rovira

El magistrat de la sala segona del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha declarat aquest divendres processats per un delicte de rebel·lió 13 investigats en la causa del procés independentista de Catalunya: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Clara Ponsatí, Josep Rull, Antoni Comín i Dolors Bassa, així com Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Marta Rovira.

El jutge processa també a altres cinc membres del govern quan es van produir els fets. Meritxell Borràs, Lluis Puig, Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Serret estan acusats de delictes de malversació de fons públics i de desobediència. A Puigdemont, Junqueras i els set exconsellers processats per delicte de rebel·lió també els processa per malversació.

Llarena també processa per delicte de desobediència cinc exmembres de la Mesa del Parlament de Catalunya: Lluis María Corominas, Lluis Guinó, Anna Isabel Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, així com Mireia Boya, expresidenta del grup parlamentari de la CUP, i Anna Gabriel, exportaveu del mateix grup.

El magistrat fixa una fiança de responsabilitat civil per import de 2,1 milions d’euros que haurà de ser presentada solidàriament pels 14 membres del govern processats, és a dir, per Puigdemont, Junqueras, Forn, Turull, Romeva, Ponsatí, Rull, Comin, Bassa, Borràs, Puig, Mundó, Vila i Serret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia