Política

POLÍTICA

El Punt Avui visita Carles Puigdemont a la presó

El director del diari, Xevi Xirgo, explica en exclusiva la seva conversa amb el president de la Generalitat, dimecres passat al centre penitenciari alemany de Neumünster

Primera visita d’un periodista al president de la Generalitat Carles Puigdemont d’ençà que va ingressar a la presó alemanya de Neumünster. El director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, explica ens exclusiva la seva conversa amb Puigdemont en una crònica que l’edició en paper del diari publicarà demà. Durant la trobada, el president va insistir a traslladar als catalans i catalanes que, malgrat l’empresonament, es troba bé i que el tracte que rep és correcte, això sí, sense sap mena de privilegis. La major part del temps el dedica el temps a la lectura i a l’escriptura perquè en tan sols una setmana va rebre cinc-centes cartes de ciutadans preocupant-se per la seva situació. Puigdemont ocupa una cel·la d’uns deu metres quadrats i conviu amb sis cents reclusos més tancats en aquest centre penitenciari acabat de construir entre el 1905. En la seva crònica Xevi Xirgo, que va acudir a la presó juntament amb l’esposa del president, Marcela Topor, i l’empresari Jami Matamala, explica que el president escriu a mà perquè els ordinadors i els mòbils no estan autoritzats i relata la iniciativa d’un grup de catalans que s’han espavilat per aconseguir una antiga màquina d’escriure que ja li han fet arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia