Política

Catalá veu “ofensiu” el llaç groc dels diputats

El ministre de Justícia assegura que les “discrepàncies jurídiques” amb Alemanya no perjudiquen la imatge internacional de l’Estat

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, considera que el llaç groc és “gafe”

El Ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha denunciat com a “ofensiu” el llaç groc a la solapa que llueixen els diputats catalans del PDeCAT i ERC a l’hemicicle en solidaritat amb els presos polítics.

En resposta a una pregunta del portaveu del PDeCAT al Congrés Carles Campuzano durant la sessió de control al govern espanyol, el ministre Catalá ha negat que la justícia alemanya hagi “examinat” la justícia espanyola i ha aprofitat l’ocasió per fer-li un advertiment sobre la insígnia que lluïa a la solapa. “Vostè té molta sort, vostè és una persona afortunada, perquè pot venir a aquesta cambra amb aquest llaç groc que és ofensiu, perquè diu que hi ha presos polítics a Espanya, no hi ha presos polítics a Espanya! A Espanya hi ha polítics presos”, ha etzibat Catalá en una intervenció que ha suscitat l’ovació dels diputats del PP.

En el seu duel dialèctic, Catalá ha contraposat la suposada “sort” que té Campuzano i la vida “d’amenaces i esctraxos” que, segons ell, pateixen “altres” en el seu dia a dia a Catalunya. “Vostè pot venir aquí a dir tranquil·lament el que diu i, no obstant això, a Catalunya hi ha d’altres que no poden parlar ni passejar perquè els amenacen, els escratxen i els pinten les cases. I a vostès això no els importa. Això és el que han aconseguit a Catalunya: un clima de confrontació i d’amenaces. Enhorabona! Això són les llibertats i la revolució dels somriures que volen aconseguir”, ha denunciay Catalá en un to irat. “Han rebut una garrotada tremenda, perquè la justícia alemanya qüestiona el falaç relat de la violència amb el qual justifiquen el delicte de rebel·lió i les presons provisionals dictades contra persones innocents”, ha apuntat Campuzano.

Ja als passadissos i amb el ressò del tens debat com a teló de fons, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, no ha volgut dir si a ell li ofenen els llaços grocs però sí que ha volgut dir-hi la seva. “El llaç groc és gafe. Posar-se el color groc ja saben que a Andalusia pensem que és gafe, al món dels actors també és considerat gafe, i ahir vaig veure que alguns van tenir un gafe molt important i no els va ajudar això del llaç groc”, ha etzibat el popular Hernando en al·lusió a la derrota de l’entrenador català del Manchester City, Pep Guardiola, en el seu partit de tornada de quarts de final de la Champions League contra el Liverpool.

Reacció de Campuzano

Campuzano ha reaccionat de forma immediata a les crítiques de Catalá pel llaç groc amb una piulada a Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia