Política

El PSC critica “l’ús partidista” i com a “arma llancívola” del Parlament per la querella contra Llarena

Els socialistes no participen en l’acte en memòria de les víctimes del franquisme perquè es fan servir actes institucionals com a “mítings de part”

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha criticat “l’ús partidista” del Parlament per presentar una querella contra el jutge instructor del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, pel veto a la investidura de Jordi Sànchez. Ha afegit també que s’està fent servir la cambra catalana com a “arma llancívola” en el conflicte entre les institucions espanyoles i catalanes.

La diputada ha expressat la seva oposició a la querella i ha lamentat que s’hagi acordat a la Mesa tirar-la endavant malgrat les “cauteles i recels” dels lletrats. Granados també ha constatat que el que ha passat avui a la Mesa no ha estat res més que “l’escenificació” d’una “decisió ja presa” prèviament pels partits independentistes.

D’altra banda, ha explicat que el PSC-Units no ha participat en l’acte en memòria de les víctimes del franquisme perquè es fan servir aquest tipus d’actes institucionals per fer “mítings de part”.

Tot i la seva oposició, Granados ha afirmat que no creu que hi pugui haver un delicte de malversació de fons públics, com sí que defensa Cs. Els socialistes en canvi han sostingut que si la querella la presenten els lletrats de la cambra, que ho han de fer si el president els hi demana, “no hi haurà recursos extraordinaris” destinats a aquesta finalitat.

La diputada ha afegit que el que s’està vivint és un “engany” ja que ha valorat que ni Jordi Sànchez ni Jordi Turull haguessin estat escollits presidents perquè “no tenien els suports suficients”. Per això, ha qualificat les seves propostes de “brindis al sol” i ha valorat que demostren el “fracàs de la suposada majoria”. Segons la socialista, les forces independentistes “no saben què fer” i els ha dit que només tenen dues vies: o persistir en la línia “unilateral i desobedient” o apostar per un govern “efectiu”.

Absència a l’acte de les víctimes del franquisme

D’altra banda, Granados ha explicat perquè el seu grup parlamentari ha decidit no assistir a l’acte institucional celebrat al Parlament en memòria dels represaliats pel franquisme. La diputada ha defensat la feina feta pels socialistes per la memòria d’aquest col·lectiu però ha lamentat que des de fa un temps aquests tipus d’actes institucionals es facin servir per “fer mítings de part”. “Avui el president ha arribat a fer un símil entre el franquisme i el que ha passat a la justícia espanyola”, ha plantejat.

En aquest sentit, ha criticat que el Parlament estigui “donant cobertura a dividir” grups parlamentaris que comparteixen la unitat en la lluita contra el franquisme i ha lamentat que podrien fer feina junts. “El que fan és manipular i tergiversar actes institucionals”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia