Política

Romeva, Forn i Rull arriben al Suprem perquè el jutge els notifiqui els processaments per rebel·lió i malversació

Segueixen les declaracions indagatòries davant de Llarena

Els tres consellers estan en presó preventiva

Els consellers Raül Romeva, Joaquim Forn i Josep Rull –tots tres en presó preventiva- ja han arribat a les dependències judicials procedents de la presó d’Estremera. A partir de les 10h estan previstes les noves declaracions indagatòries on el jutge instructor, Pablo Llarena, els notifica personalment el processament per rebel·lió i malversació. Aprofitant aquest nou tràmit del procediment judicial, tots tres podran fer una declaració davant el jutge ja no sobre la seva situació personal i les mesures cautelars sinó sobre el fons de la causa i els fets que se’ls imputen. Tots tres compareixen després que dilluns ho fessin Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que es van mostrar molt crítics davant el jutge per considerar que s’estava “criminalitzant” l’independentisme i van acusar-lo de vulnerar drets fonamentals i de no ser imparcial. Dimecres serà el torn de Jordi Turull, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

La Guàrdia Civil ha traslladat des de la presó d’Estremera a tots tres consellers. El que més porta entre reixes és Joaquim Forn (des del 2 de novembre) i Romeva i Rull van passar un mes a la presó i van tornar a ingressar per ordre del jutge el passat 23 de març.

El jutge els cita per comunicar-los formalment la interlocutòria de processament que ja va notificar als seus advocats en mà el passat 23 de març. En aquest escrit, el jutge els comunicava per quins delictes els volia enviar a judici. En el cas de tots tres, el jutge els processa per rebel·lió i malversació, tot i que els advocats han pogut presentar recurs i la darrera paraula la tindrà la sala d’apel·lacions del Suprem. Un cop resolts els recursos, Llarena haurà de dictar la interlocutòria de conclusió i aquí haurà acabat la seva tasca d’instrucció.

Llavors, les parts faran els escrits d’acusació (advocacia de l’Estat, Fiscalia i VOX) i ja només faltarà que tots els processats s’asseguin al banc dels acusats. El tribunal que els jutjarà encara no s’ha decidit (s’escull per rotació).

Aquesta setmana el jutge ha citat els nou encausats que estan en presó preventiva però encara ha de fixar les dates per a les declaracions indagatòries per a la resta de processats al Suprem. Llarena ha processat 25 dels investigats, deixant fora només Artur Mas, Marta Pascal i Neus Lloveras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona