Política

Cuixart insta a “l’estratègia unitària” contra l’abús de l’Estat

El president d’Òmnium denuncia la banalització del terrorisme

Convida tothom a participar en l’acte ‘Cultura contra la repressió’, avui a Santa Perpètua de Mogoda

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, tancat a la presó de Soto del Real des de fa mig any, va fer una crida ahir als partidaris de la República Catalana a fer pinya contra la repressió de l’Estat espanyol, just en el moment en què els presos polítics catalans estan plantant cara al Tribunal Suprem (TS) i quan falta un mes perquè expiri el termini per formar govern o anar a unes noves eleccions.

“La causa de Catalunya és cada dia més una causa internacional per la democràcia i la llibertat, i contra l’abús de poder de l’Estat espanyol, que violenta el Conveni Europeu dels Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. L’estratègia unitària és l’únic camí possible per fer-hi front. Fins a la resolució política d’un conflicte polític, fins al ple reconeixement del mandat democràtic del poble de Catalunya”, diu Cuixart en una carta des de la presó amb data d’ahir.

El president d’Òmnium remarca: “Les declaracions indagatòries al Suprem han ratificat que els presos no som la representació de cap derrota, sinó un altaveu per denunciar l’autoritarisme i recuperar un futur sense renúncies.” I ratifica que “l’única violència de l’1 d’octubre va ser la violència policial: 87 milions d’euros públics invertits a ferir 844 votants pacífics”. “No renunciarem a exercir drets fonamentals, perquè votar, expressar-se o manifestar-se no és cap delicte”, hi afegeix Cuixart, que posa com a exemple de l’“últim capítol d’aquest #DemàPotsSerTu” el fet que alguns equiparessin a la violència el fet de xiular l’himnes espanyol en la final de la copa del Rei. “Mai acceptarem la banalització del terrorisme”, subratlla.

El president d’Òmnium lamenta el “càstig afegit” de no poder viure la diada de Sant Jordi en llibertat i va definir la cultura com el “millor antídot contra el totalitarisme”. Per aquesta raó va convidar tothom a participar avui en l’acte Cultura contra la repressió, organitzat per Òmnium, que es farà a Santa Perpètua de Mogoda, la localitat on va créixer. Hi participaran músics com ara Els Catarres, Gossos i la Companyia Elèctrica Dharma; actors com David Selvas, i actrius com Anna Sahun.

LA XIFRA

11.30
És l’hora
que comença avui la jornada ‘Cultura contra la repressió’, a Santa Perpètua de Mogoda.

Rajoy demana a les Illes que no segueixin l’exemple català

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar ahir la convenció del Partit Popular (PP) sobre turisme que es va fer a Palma per carregar contra el govern català. Amb referència al requisit de saber català per treballar en el sector sanitari a les Illes Balears, Rajoy va acusar l’executiu de Francina Armengol d’“inventar-se problemes” i de generar divisió, i va advertir que “l’última cosa que necessiten les Balears és seguir l’exemple de divisió, enfrontament i invenció de problemes que tantes dificultats està causant a tots els catalans”. “Ells –va dir el president del govern espanyol referint-se als governants catalans i balears– prefereixen veure en la llengua una trava en lloc d’una oportunitat i convertir-la en un dic d’incomprensió en lloc de ser un canal per a la convivència.” Rajoy va assegurar que el seu govern fa tots els possibles perquè Catalunya recuperi la “normalitat” i la “sensatesa” i tornin les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia