Política

Lluc Salellas defensa la mobilització “legítima”

Dos militants de la CUP investigats pel tall de l’AP-7 el 8-N van declarar al jutjat

El regidor de l’Ajuntament de Girona i diputat a la Diputació, Lluc Salellas, i el militant de la CUP Marçal Terrades van defensar davant el jutge que van participar en una mobilització “legítima” en el marc d’una vaga general “legalment convocada”. Salellas i Terrades van comparèixer ahir al matí davant el jutjat d’instrucció 1 de Santa Coloma de Farners citats a declarar per un suposat delicte de desordres públics pel tall de l’AP-7 el 8-N. Abans d’entrar als jutjats, a quarts de deu del matí, els dos militants de la CUP van rebre el suport d’una cinquantena de persones que cridaven lemes com “no esteu sols”. La declaració va durar cap a vint minuts en cadascun dels casos. Tots dos investigats van respondre només a les preguntes de les seves defenses, exercides pels advocats Montserrat Vinyets i Albert Carreras.

A la sortida, Lluc Salellas va explicar que havien dit al jutge que van decidir secundar les mobilitzacions perquè comparteixen “la lluita pels drets socials i per la República catalana” i, també, per exigir que “els presos polítics” surtin en llibertat. També van denunciar l’operació de criminalització i repressió contra el moviment republicà. Salellas va assenyalar que el fet que només els investiguin a ells dos per un tall en el qual van participar moltes persones no és casual. Ara el jutge donarà trasllat a la fiscalia perquè informi i després resoldrà si el procediment tira endavant i es va a judici o si s’arxiva.

Avui, al jutjat de Ripoll

Avui, el titular del jutjat de Ripoll ha citat a declarar com a investigats dues alcaldesses, dos regidors i una regidora ripollesos pel tall de la carretera de coll d’Ares el passat 8 de novembre. Es tracta de les alcaldesses de Vallfogona, Carme Freixa, i de Pardines, Núria Pérez, i dels regidors de Ripoll Roger Bosc i Santi Llagostera i la regidora de Campdevànol Mariona Baraldés. Alguns també són consellers comarcals. Hi ha convocada una concentració de suport davant el jutjat amb la presència de representants nacionals, territorials, comarcals i locals d’Esquerra, que assistiran a la concentració per donar suport als elegits citats del Ripollès. El Consell del Ripollès va fer una declaració institucional de suport a tots els citats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia