Política

el contrapunt

El ministeri ordena actuar contra 24 escoles i instituts

Mana al Departament d’Ensenyament exigir responsabilitats als mestres i directors dels centres contra els quals s’ha interposat acusació

S’han presentat més d’una quarantena de denúncies contra centres docents

L’endemà que Enric Millo advertís que l’institut de Sant Andreu de la Barca no és l’únic centre docent de Catalunya sota sospita d’adoctrinar políticament els alumnes, el Ministeri d’Educació va fer saber ahir que ha requerit a la conselleria d’Ensenyament que actuï contra mestres i directors de 24 escoles i instituts de Catalunya contra els quals hi ha denúncies concretes de diversos pares que creuen que s’ha manipulat els seus fills. Amb el requeriment s’ordena a Ensenyament que “restauri els drets conculcats i exigeixi responsabilitats”, després que “hagi quedat contrastat l’incompliment” dels docents.

En l’argumentari, el ministeri explica que va enviar un primer requeriment a Ensenyament el passat 27 de setembre que no ha tingut resposta i adverteix que la inspecció educativa del departament també pot haver incorregut en incompliment. Fonts d’Ensenyament asseguren que s’han rebut tres requeriments amb un total de 40 centres denunciats. Segons afirmava ahir a la nit Catalunya Ràdio, però, el nombre de centres investigats pujaria als 45 a través d’una seixantena de denúncies. Els 24 centres contra els quals es demana actuar són els següents:

Una mare de nens de 3 a 5 anys denuncia adoctrinament a l’escola Nou Patufet de Barcelona.

Un pare del CEIP Patronat Domènech de Barcelona denuncia que el col·legi va aprofitar un acte “per protestar per l’empresonament dels Jordis”. 

A l’escola de Vall-Llobrega, la mare d’una alumna de 8 anys sosté que la mestra els va explicar que “Espanya roba Catalunya i que això està molt malament” i que en una classe la professora va fabricar urnes de paper i va ensenyar als nens “a votar sí”. 

A l’escola Rosella de Viladecans un pare sosté que una mestra va parlar a la seva filla de 6 anys d’“uns policies dolents” que pegaven amb porres als ciutadans que “volien votar i no els deixaven”.

Al col·legi Jesús, Maria i Josep de Barcelona, una mare d’una nena d’11 anys denuncia “una forma subtil d’adoctrinament” a través dels deures. 

Una mare de l’escola Reina Violant de Barcelona ha denunciat que es castiga els nens pel fet de parlar castellà a l’aula.

A les Escoles Pies de Vilanova i la Geltrú, un pare denuncia que un grup d’alumnes de secundària van organitzar una votació per als alumnes de 14 anys sobre la necessitat d’alliberar els Jordis, interrompent la classe. 

Una mare de l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega denuncia que en una festa escolar es va proposar als nens de 3 anys dur samarretes amb l’estelada.

Pares de l’escola pública La Vitxeta de Reus es van queixar que els alumnes van ser rebuts un dia amb Els segadors.

La mare d’una nena de l’escola Aqua Alba de Gualba diu que la seva filla va ser portada a una concentració política sense el seu consentiment.

A l’institut Montserrat Roig de Terrassa una mare assegura que es fan xerrades sobre “independentisme radical”.

Deu pares de l’IES Miquel Biada de Mataró, cada un pel seu compte, denuncien l’“ús polític” del centre escolar.

A l’institut La Plana de Vic un grup de pares han denunciat un acte al pati consistent en una protesta a favor de la democràcia i on van col·locar una estelada i la pancarta que deia: “Per una Catalunya lliure i la República Catalana”.

A l’institut Joan Brossa de Barcelona, una mare ha explicat que el 16 d’octubre van obligar el seu fill de 13 anys a baixar al pati per guardar 10 minuts de silenci en protesta per l’empresonament dels Jordis.

El pare de dos menors de l’IES de Calldetenes ha denunciat que es van fer minuts de silenci en suport als Jordis.

A l’IES Salvador Espriu de Barcelona un pare ha denunciat que s’hi va fer una xerrada sobre “com defensar-se de la Policía Nacional”. 

A l’IES Castellet de Sant Vicenç de Castellet, una professora va denunciar que el centre s’anuncia a la intranet com un centre escolar situat al país de Catalunya. 

A l’IES Can Vilumara de l’Hospitalet de Llobregat, la mare d’una menor de 16 anys ha denunciat que una professora va parlar a classe de la independència de Catalunya i va dir que “els que parlen castellà són uns mal educats”. 

També es denuncia l’institut de Llagostera, l’Abat Oliva de Ripoll, el Puig i Ferreter de la Selva del Camp, el Bernat el Ferrer de Molins de Rei, l’Antoni Comella de Barcelona i el de Sant Pol de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia