Política

Quim Torra, perfil del candidat a la investidura

Nascut a Blanes, Selva, el 28 de desembre de 1962, Quim Torra és advocat, escriptor i editor.

Després de treballar durant vint anys a l’empresa privada es va traslladar a Suïssa com a executiu d’una multinacional d’assegurances.

Un cop torna a Catalunya es dedica a fer articles i assaigs polítics. Així, el juny del 2008 crea l’editorial A Contra Vent, que publica bàsicament assaig i que ha destacat en la recuperació de l’obra dels periodistes catalans dels anys vint i trenta.

Persona compromesa amb el moviment sobiranista i independentista català, ha encapçalat o ha tingut un paper destacat en iniciatives cíviques d’aquest signe. El febrer del 2011 substitueix Agustí Bassols a la presidència de l’organització Sobirania i Justícia, càrrec que exerceix fins al març del 2014.

També el 2011, juntament amb l’advocat Jordi Cortada, interposà al Tribunal Europeu de Drets Humans una demanda contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 2006, que va ser rebutjada l’any següent.

Al setembre del mateix anys és nomenat gerent de Foment de Ciutat Vella per l’Ajuntament de Barcelona, i el juny del 2012 director del conjunt museogràfic El Born Centre Cultural, càrrec que exerceix fins al setembre del 2015.

Aquest any és nomenat director de la Revista de Catalunya, i entre el juliol i el novembre actua com a president interí d’Òmnium Cultural. El març del 2016 va ser nomenat director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, organisme dependent de la Generalitat de Catalunya. Aquest any publica Els últims 100 metres, sobre el procés sobiranista i la semblança biogràfica Muriel Casals i la revolució dels somriures.

Es presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017 convocades pel govern espanyol, com a independent dins la llista de Junts per Catalunya, obtenint l’acte com a diputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona