Política

Millo avisa que s’estudiarà si s’aixeca el 155 en cas de nomenar com a consellers polítics a la presó

El delegat del govern espanyol troba “evident” que persones que estan empresonades o “fugades” no poden exercir de consellers

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha avisat que si es nomenen com a consellers persones que estan a la presó o “fugades” s’haurà d’estudiar i determinar “si s’ajusta a la legalitat i justifica l’aixecament de les mesures del 155”.

En una entrevista a 8tv aquest dilluns a la nit, Millo ha posat així en dubte que s’acabi l’aplicació del 155 en cas que Jordi Turull, Josep Rull o Lluís Puig tornin a ser consellers.

Per a Millo, és “evident” que no poden exercir de consellers per la seva situació de privació de llibertat o de “fugades” perquè no podrien presidir reunions.

El president investit pel Parlament, Quim Torra, ha refermat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que oferirà a tots els consellers ser “restituïts” en el càrrec “si ells volen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia