Política

Rivera demana a Rajoy que estengui el 155 amb més control de finances, TV3, mossos i política exterior

El líder de Ciutadans assegura que no ha pogut convèncer el president espanyol per allargar la intervenció de la Generalitat malgrat la formació del nou govern

Considera que “Quim Torra és un president racista”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que no ha aconseguit convèncer aquest dijous el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè estengui i ampliï l’article 155 a Catalunya, i ha advertit que no es pot sortir “corrent” d’allà “sense garantir” que la llei es complirà. Rivera s’ha mostrat contundent en la seva compareixença, considerant que cal intensificar l’acció de l’Estat per tenir un control més gran de les finances de la Generalitat “perquè no es destinin a accions separatistes”, als mitjans públics, que considera en moltes ocasions han fet “propaganda separatista”, als Mossos d’Esquadra per evitar que es repeteixi l’actuació de l’1 d’octubre i, per tant, amb la cúpula policial compromesa amb la Constitució i l’Estat, i també un control més important sobre la política exterior de la Generalitat per evitar que es tornin a reobrir les ambaixades catalanes.

President racista

Per Rivera, “Quim Torra és un president racista, que odia la majoria dels catalans que se senten espanyols” i que el primer que ha fet és “rendir comptes a un pròfug de la justícia”.

“No es moment de contemplacions sinó d’actuar, de la mà de tots els constitucionalistes. Si Rajoy decideix actuar d’aquesta manera, tindrà el suport de Ciutadans”, ha assegurat Rivera en la roda de premsa que ha fet després de la trobada amb Rajoy.

Rivera ha assegurat que “els catalans que no són separatistes no estan sols” i que “no és legítim és sortir corrent de Catalunya” perquè “Catalunya és Espanya”. Per Rivera “els catalans es mereixen que protegim les seves llibertats” i “els catalans no separatistes mereixen que l’Estat els protegeixi”.

Rivera ha defensat que “fer política avui és aplicar el 155” i que això és “molt més sensat i moderat” que tornar a la via penal. “ No és moment de contemplacions ni de bonismes sinó d’actuar de manera serena, clara i de la mà tots els constitucionalistes”, ha declarat.

Així, Rivera ha traslladat a Rajoy que si porta al Senat una nova proposta de 155 “corregint els errors” que s’han observat en l’anterior tindrà el suport de la formació taronja.

Evitar que Puigdemont es torni a presentar a unes eleccions

“Més enllà” de l’extenció del 155, Rivera ha demanat que el govern espanyol “doni suport” a una iniciativa per aconseguir que no es pugui presentar Carles Puigdemont en unes futures eleccions. “Evitar que no pugui ser elegible si ets un pròfug de la justícia”.

Rivera també ha reclamat que “es retiri el sou als diputats que no aniran mai en seu parlamentària”. I ha diferenciat entre “els bons i els dolents”. Els bons són els que acaten les lleis, i “els dolents, que són els que se salten la llei i que han de saber que no hi pot haver impunitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia