Política

Olga Tubau

Advocada de Trapero i Vidal

Especialista en disseccionar i capgirar les acusacions

Olga Tubau, llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona i col·legiada l’any 1985, forma part del grup de penalistes de renom a Catalunya. Tubau i Lydia Lajara van començar a exercir de penalistes al despatx de Francesc Jufresa, fins que van muntar bufet pel seu compte, el 2004, on fa nou anys es va incorporar com a soci Carlos Echavarri.

En la causa catalana, du la defensa del major Josep Lluís Trapero, acusat de dos delictes de sedició i de formar part d’un grup criminal, en el procés instruït per la magistrada de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela. La penalista va ser recomanada pels serveis jurídics de la policia catalana i Trapero va confirmar-la. En el cos de la policia catalana encara és present com Olga Tubau va disseccionar el cas del subinspector acusat d’ordenar disparar pilotes de goma i que a Ester Quintana li rebentessin l’ull esquerre, en la vaga general del 14 de novembre del 2012. La penalista va fer indemnitzar la dona ferida abans del judici i, en la vista, a l’Audiència de Barcelona, va obrir el debat si hi havia hagut altres trets en la zona i possiblement de projectil de precisió, com recollien atestats. Finalment, la secció tercera va ser força crítica amb la direcció dels Mossos però va absoldre’ls en generar-se un dubte raonable sobre l’autoria i l’ordre.

A l’Audiencia Nacional tothom és sospitós. No obstant això, les defenses de Trapero, del director dels Mossos, Pere Soler –defensat per Oriol Guardiola, del bufet Martell–, i del secretari general d’Interior, Cèsar Puig –per Jaume Alonso-Cuevillas–, han vist com la magistrada Lamela no ha anat al dictat de la fiscalia i no va acceptar les peticions de presó i multes, malgrat que els envia a judici per delictes greus. Tubau eludeix fer valoracions i continua la seva laboriosa acció d’intentar desvirtuar o neutralitzar les proves de càrrec contra Trapero. La mateixa defensa està elaborant Tubau amb el jutge Santiago Vidal, imputat pel magistrat de Barcelona que cerca els organitzadors de l’1-O i que ha denegat dos cops l’arxivament de la causa contra ell només amb l’argument que queden proves per practicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona