Política

El govern restitueix Antoni Molons i Annabel Marcos, que van ser destituïts amb el 155

L’executiu espanyol els va retirar la confiança mesos després de la intervenció de la Generalitat

El govern de la Generalitat aprova un total de 37 nomenaments d’alts càrrecs

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dijous la restitució d’Antoni Molons, que assumirà el càrrec de secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, i Annabel Marcos, com a secretària d’Administració i Funció Pública. Els dos alts càrrecs van ser destituïts durant l’aplicació del 155.

L’exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, va ser detingut per la Guàrdia Civil el 15 de març i citat com a investigat per un presumpte delicte de desobediència i malversació de fons públics en relació a la publicitat institucions del referèndum de l’1-O. Annabel Marcos va ser destituïda pel ministeri d’Interior “per falta de confiança” després que transcendís que quan era directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) va transportar urnes de l’1-O en el seu vehicle particular.

Molons havia estat director general de Mitjans de Comunicació del Departament de la Presidència (2011-2016) i havia desenvolupat tasques d’assessor de la consellera de la Presidència en matèria de mitjans de comunicació (2016-2017). Ha treballat a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals en el programa de desenvolupament i implementació de la TDT local a Catalunya. Ha estat assessor legal de municipis concessionaris de TDT i de televisions locals. (2005-2007).

Abans de ser directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos va ser diputada al Parlament de Catalunya (2011-2015) i durant aquesta etapa va ser membre de diverses comissions i la responsable del grup de treball conjunt de funció pública. També ha estat directora del Centre per a la reinserció de les persones privades de llibertat (CIRE).

37 nomenaments

L’executiu de Quim Torra ha aprovat aquest dijous un total de 37 nomenaments, entre els quals el de l’exdiputada d’ERC Anna Simó com a presidenta del Consell Escolar de Catalunya.

A l’àrea de Presidència, a banda de Molons, han estat nomenats Miquel Àngel Escobar Gutiérrez, com a nou secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran; Ignasi Genovès i Avellana, director general de Mitjans; Ester Obach i Medrano, directora general de Coordinació Interdepartamental; Rosa Vestit i Villegas, directora general d’Administració Local; Alícia Uceira de Pablo, directora de l’Oficina del Govern, i Josefina Valls i Vila, directora de Serveis.

Per a l’àrea de Vicepresidència han estat designats Marta Espasa Queralt, com a secretària d’Hisenda; Miquel Gamisans Martín, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; Natàlia Caba i Serra, directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, i Jordi del Río i González, director general de Difusió.

Al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s’ha nomenat Aleix Villatoro i Oliver com a nou director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament.

A Interior, Andreu J. Martínez i Hernández ha estat nomenat nou director general de la Policia; Juli Gendrau i Farguell, director del Servei Català de Trànsit; Manuel Pardo i Sabartés, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; M. Isabel Ferrer i Álvarez, directora general de Protecció Civil; Joan Delort i Menal, director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya; Montserrat Royes Vila, directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i Sílvia Quesada i Escobar, directora de Serveis.

A Ensenyament, Carles Martínez Quiroga és el nou secretari de Polítiques Educatives; Ramon Simon Campà, director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa; Pilar Contreras i Llanas, directora general de Centres Concertats i Centres Privats; Josep Gonzàlez i Cambray, director general de Centres Públics; Josep Vallcorba Cot, director general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat; Joan-Lluís Espinós Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial; Eva Ladrón Olivares, directora de Serveis. L’exdiputada republicana Anna Simó i Castelló presidirà el Consell Escolar de Catalunya per delegació del conseller.

Al departament de Salut s’ha fet un nomenament, el d’Adrià Comella i Carnicé com a director del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Els nomenaments del departament de Justícia són els de Joan Domènec Abad i Esteve, secretari de relacions amb l’Administració de Justícia, i Carme Garcia i Suárez, directora general de Memòria Democràtica.

A Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer i Tamayo ha estat nomenat secretari d’Empresa i Competitivitat; Maria Matilde Villarroya Martínez és directora general d’Indústria, i María José Figueras Salvat, rectora de la Universitat Rovira i Virgili.

A Polítiques Digitals i Administracions Públiques, David Ferrer i Canosa assumeix la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital; Annabel Marcos i Vilar, secretària d’Administració i Funció Pública, i Teresa Prohias Ricart, directora de Serveis.

Finalment, a Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes i Cullell ha estat nomenada nova directora general d’Agricultura i Ramaderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia