Política

El futur del treball centra la 14a edició de la UPEC

La universitat inclourà l’habitual debat amb tots els partits d’esquerra

El futur del treball: utopia o distopia és el lema triat per la Universitat Progressista d’Estiu (UPEC) per a la seva catorzena edició, que tindrà lloc a la sala de les Brigades Internacionals de la UGT entre el 4 i el 6 de juliol i que, com ja és tradicional, inclourà un debat amb la presència dels partits d’esquerra del país. Aquest cop el dijous 5 de juliol a les 12 del migdia, la consellera de Justícia per ERC, Ester Capella, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el president de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i l’exdiputada de la CUP Mireia Vehí debatran sota el títol I ara, què cal fer?

“Qui controla el treball controla la vida. I és obvi que, en el nostre món, la immensa majoria de la humanitat té cada cop menys control sobre el seu treball i, per tant, sobre les seves vides”, assegura el manifest de la UPEC d’enguany. El rector de la universitat, Jordi Serrano, va explicar en la presentació de les jornades que “el futur del treball és un dels temes més complexos però també més estructurals i que defineixen més la vida de la gent”. Serrano va afegir-hi que la UPEC pretén defugir “debats sobre qüestions fugisseres, que ara passen però que després ja no hi seran”, però assegura que “aquest any ha estat difícil tancar el programa”, atesa la gran convulsió política dels darrers mesos. En aquest sentit, el rector de la UPEC va assegurar que l’entitat “celebra” que Catalunya ja tingui govern i diu que “és una bona notícia el canvi de govern a Espanya tot i què és inquietant que es pogués haver produït fa dos anys i que no passés”.

Pel que fa al programa , amb moltes sessions de matí i tarda, els secretaris generals de CCOO i de la UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el membre de la Diputació de Barcelona Oriol Lladó i el mateix rector seran els encarregats d’obrir la universitat el dia 4 a dos quarts de deu del matí. Just rere seu, la conferència inaugural serà una xerrada entre el periodista i escriptor John Carlin i la periodista Laura Rosel. Aquest format és repetirà amb el diputat d’ERC Joan Tardà i la d’En Marea Yolanda Díaz i entre el catedràtic de dret constitucional Javier Pérez Royo i l’exconsellera d’Interior Monserrat Tura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona