Política

Brussel·les sobre la decisió del govern espanyol d’acollir l’Aquarius: “Això és solidaritat real”

El comissari europeu d’Immigració celebra l’anunci de Pedro Sánchez que ha de permetre al vaixell amb més de 600 immigrants desembarcar al port de València “per raons humanitàries”

Polèmica per un tuit del ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, del partit d’extrema dreta de la Lliga Nord, titllat per molts de “feixista”

L’eurocomissari d’Immigració, Dimitris Avramopoulos, ha celebrat aquest dilluns la decisió del govern espanyol d’oferir-se per acollir el vaixell Aquarius. En una piulada poc després de l’anunci de La Moncloa, Avramopoulos ha assegurat que el desembarcament a València “per raons humanitàries” és “solidaritat real posada en pràctica, tant cap a les persones vulnerables i desesperades com cap a la resta d’estats membres de la UE”. Precisament aquest migdia la Comissió Europea ha reclamat a Itàlia i Malta una “solució ràpida” per “imperatiu humanitari” pels 629 refugiats atrapats al vaixell de Metges Sense Fronteres i l’ONG SOS Mediterranée. Francis Vallat, president de SOS Mediterranée França ha assegurat en un comunicat de l’organització que actualment l’Aquarius “es troba en stand-by en aigües internacionals entre Malta i Itàlia, a l’espera urgent d’instruccions sobre el port segur que serà designat per les autoritats marítimes competents”.

Per la seva banda, el primer ministre maltès Joseph Muscat -que igual que l’italià ha rebutjat que l’embarcació atraqués als seus ports-, ha agraït a Pedro Sánchez que aculli l’Aquarius “després que Itàlia hagi trencat les normes internacionals” i ha anunciat en una piulada que Malta enviarà “subministraments nous” al vaixell. “Haurem de seure i debatre com evitar que això torni a passar, és un problema europeu”, ha sentenciat Muscat.

Itàlia va denegar permís a l’Aquarius per atracar a les seves costes diumenge i el ministre de l’Interior, Matteo Salvini, del partit d’extrema dreta de la Lliga Nord, va exigir que els acollís Malta. De fet, Salvini va acusar el país de no rebre mai vaixells de rescat humanitari. El govern maltès, però, s’hi va negar, assegurant que Itàlia estava vulnerant les lleis internacionals i creant “perills” al mar.

De fet, Salvini també ha piulat un tuit assegurant “primer objectiu aconseguit”, perquè amb l’oferta del govern espanyol ha solucionat el seu problema, i que ja ha provocat una gran controvèrsia entre molts usuaris de les xarxes socials, que l’han acusat de fer un comentari feixista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia