Política

Igualada busca 2.000 persones per fer un llaç groc humà gegant

L’objectiu de la iniciativa és recaptar fons per als familiars dels presos i exiliats polítics

Els organitzadors volen repetir l’èxit de la gran estelada humana que van organitzar fa cinc anys a la capital de l’Anoia

El 18 de maig de 2013 Igualada va ser l’escenari de la creació d’una gran estelada humana amb 2.014 voluntaris. Cinc anys després, els organitzadors de la iniciativa volen “repetir l’èxit” i, per això, han organitzat la formació del llaç groc humà més gran del món.

L’acció es farà el 15 de juliol de nou a onze del matí a la Plaça de l’Ajuntament. Segons els organitzadors, l’objectiu del projecte és recaptar fons per als familiars dels presos i exiliats catalans. Per assolir el repte es necessiten 2.000 persones i uns 200 voluntaris.

Els participants que s’inscriguin a la iniciativa hauran de pagar una quota de 12 euros, la meitat dels quals aniran destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils la resta a les despeses de l’organització. Cada inscrit rebrà dues samarretes i dues gorres amb els colors del disseny del gran llaç groc.

Amb el lema Revoltats, els impulsors de la iniciativa volen demostrar als presos i exiliats catalans que “no estan sols”, segons ha detallat Toni Palmés. “Estem vivint una època de molta repressió i de retallada de les llibertats i dels drets civils”, ha lamentat Palmés, que ha assegurat que amb aquest projecte es vol demostrar que “seguim alçats i determinats”. La idea és que la construcció del llaç groc humà sigui “una jornada festiva amb gent de totes les edats però al mateix temps que tingui un accent reivindicatiu”.

Un altre dels organitzadors de la iniciativa, Albert Burzon, ha dit que la construcció del llaç groc serà “més fàcil” que la de l’estelada humana. Aleshores es van necessitar unes cinc hores per completar el projecte. En aquell moment, a més, es va fer una stop motion, que ara no es repetirà. Burzón ha avançat, però, que es farà fer alguna performance als participants, tot i que no s’han volgut desvelar els detalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia