Política

José Guirao promet el càrrec com a ministre de Cultura

Ho fa en un acte a la Zarzuela sense presència de símbols religiosos

Substitueix a Màxim Huerta després que aquest hagi deixat el Ministeri per haver eludit el pagament d’impostos

El nou ministre de Cultura, José Guirao, ha promès el càrrec a la Zarzuela en substitució de Màxim Huerta, que va dimitir dimecres després de les informacions que apuntaven que havia defraudat a Hisenda 218.000 euros entre 2006 i 2008. L’acte ha estat breu i en presència del rei Felip VI, el president Pedro Sánchez i la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Guirao té una àmplia trajectòria com a gestor cultural i el president, Pedro Sánchez, el va nomenar poc després que Huerta comparegués davant els mitjans de comunicació per anunciar la seva dimissió. El periodista i escriptor ha estat al càrrec només una setmana. L’acte d’intercanvi de carteres es farà al Ministeri de Cultura aquest dijous a les 12.30h.

Entre d’altres funcions, Guirao va ser director de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre el 1993 i el 1994. Va dirigir el Museu Reina Sofía de Madrid entre el 1994 i el 2001. També ha estat director de La Casa Encendida de Madrid, el centre cutural de Cajamadrid, entre el 2002 i el 2014. També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia