Política

Els comuns demanen a Grande-Marlaska que ordeni a institucions penitenciàries l’acostament dels presos polítics

El diputat Josep Vendrell defensa que es una “decisió política” que depèn en primera instància del ministre de l’Interior

Apunta, però, que podria vetar la decisió

Els comuns demanen al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que passi de les paraules als fets i ordeni a institucions penitenciàries l’acostament dels polítics presos. En roda de premsa des del faristol del Parlament, el diputat d’En Comú Podem al Congrés, Josep Vendrell, ha defensat que es tracta d’una “decisió política” que correspon al ministre de l’Interior tot i que el jutge podria vetar després la decisió. “Ho té molt senzill Grande-Marlaska si creu que és just i raonable. Dir-li a la secretaria general d’institucions penitenciàries que ho faci. És competència seva”, ha reblat. El ministre de l’Interior s’ha mostrat obert aquest dijous a avaluar el trasllat dels presos a Catalunya però sempre que el jutge del Suprem que instrueix la causa, Pablo Llarena, ho autoritzi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia