Política

Huerta a Guirao: “Passo pàgina, tenia 1000 projectes al cap però segur tu en tindràs més i millors”

El nou ministre assegura a l’acte de traspàs de cartera que el seu predecessor ha marxat “de manera impecable”

Afirma que conjugarà “la feina, la prudència i la valentia”

El ministre de Cultura sortint, Màxim Huerta, ha entregat la cartera de Cultura i Esport al seu successor, José Guirao, en el tradicional acte de traspàs de cartera que s’ha fet aquest dijous. Huerta va dimitir dimecres –una setmana després d’arribar al càrrec- després que transcendís que havia defraudat 218.000 euros a Hisenda entre 2006 i 2008 i va haver de pagar una multa. Huerta ha fet una breu intervenció dient que passava pàgina i ha fet una analogia artística afegint que, si es tractés d’un concert, ningú li demani “cap bis”. “Tenia 1000 projectes al cap i al teu en caben molts més i millors”, ha manifestat Huerta. Per la seva banda, el nou ministre, José Guirao, ha agraït “la generositat” de Huerta i ha dit que marxa “de manera impecable”. També ha manifestat que la seva acció al ministeri es mourà en un “equilibri entre la feina, la prudència i la valentia” i ha promès treballar també per buscar el consens en el món de la cultura, tot i reconèixer que “no és un moment fàcil” i que el tema pressupostari els condiciona.

La intervenció de Huerta ha durant només 27 segons i ha servit per passar-li el testimoni a Guirao una setmana després de prendre possessió del càrrec. “Com si d’un llibres es tractés, passo pàgina, si fos una obra, baixo el teló, i si parlem d’un concert: no em demanem bisos”, ha manifestat el ministre sortint. Huerta ha desitjat al seu successor que “gaudeixi de la cultura i l’esport” i ha reconegut que tenia “1.000 projectes al cap” però ha afirmat que el seu successor en tindrà “més i millors”.

En prendre la paraula, Guirao ha agraït la “generositat” de Huerta i ha dit que marxa de “manera impecable”. “El teu exemple serà el meu exemple”, ha dit. Guirao, amb tres dècades d’experiència com a gestor cultural, ha estat al capdavant d’institucions com el Reina Sofia i la Casa Encedida (de CajaMadrid), ha reconegut que “els temps no són fàcils” però ha promès treballar amb “prudència i valentia”. Guirao va ser director de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre el 1993 i el 1994 però ha dit que haurà de tornar-se a posar al dia al ministeri.

També ha promès “consens” i asseure actors culturals diversos per arribar a pactes i ha reivindicat que la cultura també és riquesa econòmica perquè afavoreix el PIB també a través del turisme patrimonial.

Sobre esports, ha demanat “paciència” a la premsa esportiva i ha reconegut que encara ha de conèixer quines competències directes té el ministeri però ha avançat que vol treballar en l’esport també com a eina d’inclusió de persones amb minusvalidesa. “L’esport ens pot donar salut integració cohesió i èxits”, ha valorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona