Política

La jutge torna a citar Pesarrodona per l’1-O i ara l’acusa d’un delicte de desobediència greu

L’Audiència de Barcelona va tombar l’anterior citació al regidor de Sant Joan de Vilatorrada per irregularitats en el procés

En la primera notificació el delicte imputat era només de desobediència

La magistrada del jutjat d’instrucció 2 de Manresa que investiga l’1-O al Bages ha tornat a citar a declarar el regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona el proper 10 d’octubre. Segons la notificació que ha rebut Pesarrodona, ara se’l crida en qualitat d’investigat per un delicte de desobediència greu.

El regidor havia estat citat a declarar el passat 7 de febrer al jutjat d’instrucció 2 de Manresa. No va ser fins que va estar davant la jutge que va saber que se l’investigava per un delicte de desobediència. Per aquest motiu, es va acollir al dret a no declarar. La defensa del regidor va presentar un recurs a l’Audiència de Barcelona en considerar que s’havien infringit els drets del regidor en no haver estat notificat del motiu de la declaració.

Fa tres setmanes, l’Audiència li va donar la raó i va dictaminar el retrocés del procés de desobediència al regidor abans del dia que se’l va citar per declarar a efectes que “se l’informi expressament dels fets que se li atribueixen”.

Desobediència greu

D’acord amb la interlocutòria, la magistrada ha tornat a citar a Pesarrodona. Ara, però, segons ha explicat el mateix Pesarrodona, la magistrada ha citat el regidor com a investigat per un delicte de desobediència greu. “Abans la condemna podia ser una multa, ara s’eleva a presó”, aclareix.

Pesarrodona assegura que està tranquil però denuncia que “estem vivint una persecució”. “Sembla que ens volen castigar (...) quan no és el fiscal és la jutge”, ha lamentat. “Interpreto que el que volen és fer por, però aconsegueixen tot el contrari, cada vegada em sento més fort”, ha avisat. En aquest sentit, ha subratllat que mai s’hauria imaginat el suport que està rebent de la gent i assegura que és el que “li dona més força”.

Els delictes d’odi i resistència a l’Audiència

La investigació al regidor per desobediència greu és independent dels presumptes delictes d’odi i resistència greu que té oberts arran de l’atestat de la Guàrdia Civil del dia 1-O a l’escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. En aquest cas la magistrada va sol·licitar l’arxivament de la causa, un fet al qual el ministeri fiscal s’ha oposat i que ara també es troba en mans de la mateixa secció cinquena de l’Audiència de Barcelona que, a hores d’ara, encara no ha dictaminat cap resolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia