Política

El Congrés culminarà la renovació de RTVE després de la falta d’acord en el Senat

El ple del Senat ha rebutjat avui als quatre candidats proposats pel PSOE, Units Podem i PNB per formar part del Consell d’Administració de RTVE perquè cap d’ells no ha aconseguit la majoria absoluta necessària per ser designats en segona volta, per la qual cosa ara haurà de ser el Congrés qui els designi.

Aquesta segona votació --la primera es va celebrar dimarts passat i tampoc va obtenir la majoria de dos terços necessària llavors perquè els candidats tiressin endavant-- es produeix després que ahir el Congrés triés, també en una segona votació, als sis consellers que li correspon.

Ana Isabel Tancada, Fernando López Agudín, Josep-Lluís Micó i Juan Tortosa han obtingut 92 vots a favor i 5 en blanc, mentre que els 143 vots del PP s’han considerat nuls perquè la seva llista no ha tingut el suport de quatre grups, tal com estableix el decret aprovat pel Govern per renovar RTVE de forma urgent i transitòria.

Com que no ha culminat el Senat amb el nomenament dels seus quatre consellers, la tasca recau ara al Congrés, que tindrà un termini addicional de deu dies per completar-la a partir del 8 de juliol, que era quan finalitzava el termini de 15 dies fixat en el decret perquè les Càmeres designessin al Consell d’Administració de RTVE i al seu president.

Així, la Cambra baixa tindrà fins al pròxim 18 de juliol per celebrar fins a quatre plens més extraordinaris: dos per a l’elecció d’aquests quatre consellers i altres dos per al president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia