Política

Tusk diu que el ‘Brexit’ està molt lluny de resoldre’s, amb David Davis o sense

La Comissió Europea diu que les dimissions britàniques no són un problema per a Brussel·les

Afirma que continuaran negociant fins a aconseguir un pacte

La crisi de govern que viu Theresa May a causa del Brexit va ser comentada ahir a Brussel·les. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va afirmar en roda de premsa que el problema generat per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea “està molt lluny de resoldre’s”, amb el ja exministre britànic per al Brexit David Davis o sense. “Els polítics van i venen, però els problemes que han creat per a la gent continuen. El desastre causat pel Brexit és el problema més gran en la història de les relacions entre la UE i el Regne Unit i encara està molt lluny de resoldre’s, amb el senyor Davis o sense”, va afirmar. En aquest sentit, hi va afegir que, malauradament, la idea del Brexit no ha marxat juntament amb Davis.

Quant a la dimissió del ministre d’Afers Estrangers, Boris Johnson, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va assegurar en to irònic que aquesta sortida de l’executiu demostra clarament que en la reunió del govern britànic la setmana passada “hi havia unitat en el gabinet”. Tusk, per la seva banda, va dir que podria repetir el mateix que acabava de dir sobre Davis, però aplicat a Johnson.

Durant la roda de premsa diària de la Comissió Europea, el portaveu comunitari, Margaritis Schinas, va assegurar que la dimissió de Davis no és un problema per a la institució i que continuarà negociant el Brexit amb Londres “amb bona voluntat”. “El que ens importa a nosaltres és el marc de la negociació que els nostres 27 estats membres han establert per a nosaltres, amb el qual estem complint totalment.”

De fet, Schinas va assegurar que la Unió Europea treballa per aconseguir un pacte i que està disponible les 24 hores del dia durant els set dies de la setmana.

També va explicar que diumenge Juncker i la primera ministra britànica, Theresa May, van mantenir una conversa telefònica durant la qual van tractar sobre els esdeveniments del Regne Unit aquest cap de setmana. Schinas va assegurar que a la UE no hi ha fissures per negociar el Brexit.

LA FRASE

Malauradament, la idea del ‘Brexit’ no ha marxat juntament amb Davis
Donald Tusk
President del consell europeu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia