Política

La consellera Ponsatí denuncia la pressió que reben els professors de l’IES de Sant Andreu de la Barca

L’exconsellera d’Ensenyament diu que les “falses acusacions” deuen “haver causat dins l’escola una situació extraordinàriament difícil”

Avui s’ha confirmat que una trentena de professors del centre han decidit demanar el trasllat

L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha denunciat aquest dimecres la “pressió intolerable, insospitada i inaguantable” que estan patint els professors de l’institut de Sant Andreu de la Barca. Coincidint amb la confirmació que una trentena de professors del centre han decidit demanar el trasllat, Ponsatí ha dit desconèixer “els detalls” de les peticions, però ha remarcat que “la situació de pressió a què ha estat sotmesa aquesta escola ha estat inaguantable”. “Entenc que això deu haver causat, dins de l’escola, una situació extremadament difícil i que motiva que els mestres no es vegin amb cor de seguir al mateix lloc”, ha afegit.

Ponsatí ha volgut denunciar el que segons ella és una “pressió feixista contra la població civil en moltes ocasions indefensa”, que ha indicat que no només afecta mestres, sinó també gent que vol portar el llaç groc. L’exconsellera ha criticat la “impunitat” dels grups d’extrema dreta i ha avisat que alguns agents de la Guardia Civil i la Policia Nacional han actuat “sortint absolutament de les regles del joc” i amb “certa cobertura” de les autoritats espanyoles.

Per Ponsatí, la situació “s’està patint” no només dins de la classe política, sinó també entre la gent corrent. “Els presos i els exiliats som els represaliats d’alta volada, però hi ha una repressió de baixa intensitat que també fa molt mal i escampa la por i el desànim”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia