Política

Uns 30 mestres de l’IES El Palau sol·liciten el trasllat de centre

Hi són vuit dels nou professors acusats d’haver humiliat alumnes fills d’agents de la Guàrdia Civil

Ensenyament hi treu ferro, tot i que admet que “cal protegir els centres”

Una trentena de professors de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca han demanat el trasllat a un altre centre el curs que ve. En aquest grup, hi ha vuit dels nou docents denunciats per la fiscalia per haver “humiliat” alumnes fills de guàrdies civils, després de criticar la seva violenta actuació l’1 d’octubre. La trentena de professors que han demanat el trasllat suposen aproximadament el 30% de la plantilla de tot el centre, segons informa l’ACN.

Actualment, dos jutjats de Martorell, els d’instrucció 3 i 7, investiguen quatre professors de l’institut pels delictes contra els drets fonamentals dels fills i per injúries als cossos policials espanyols. L’Audiència de Barcelona té pendent de resoldre l’arxivament de la causa contra cinc dels mestres que va ordenar un dels jutges i que la fiscalia va recórrer en contra. Els professors denunciats van rebre nombroses mostres de suport de la comunitat educativa, pares i alumnes.

En aquest sentit, l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí va denunciar ahir la “pressió intolerable, insospitada i inaguantable” als professors de l’institut de Sant Andreu de la Barca. Per contra, el Departament d’Ensenyament va treure importància a la petició de trasllat de la trentena de docents. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, va assegurar ahir que en desconeix els motius però que és “un factor habitual” que passa cada any, malgrat admetre que aquestes quantitats són “excepcionals”. El centre ha passat a ser considerat “d’alta complexitat”, segons Martínez, per facilitar aquest moviment de docents. Per Martínez, moltes escoles “no ho han passat bé” durant el 155 i hi ha hagut situacions de “tensió”. Per això va insistir que Ensenyament” ha de protegir” el sistema educatiu català, els centres i el seu professorat “evitant ingerències externes”.

LA XIFRA

30
per cent de la plantilla
representen la trentena de mestres de l’IES d’El Palau que en demanen el trasllat.

LA FRASE

La situació de pressió a què ha estat sotmès aquest institut ha estat inaguantable
Clara Ponsatí
exconsellera d’ensenyament

Dos caps de la policia espanyola, imputats per l’1-O

M.Piulachs

El magistrat de Barcelona que investiga les denúncies de més de 200 afectats per les càrregues policials durant el referèndum en escoles de la ciutat ha acordat de citar per al pròxim 5 de setembre els dos primers càrrecs de la policia espanyola investigats pels delictes de lesions i contra la integritat moral. Es tracta de l’inspector que va dur l’operació a la Mediterrània, i de l’agent 4U21, a qui el titular del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, Francisco Miralles, recrimina “una actuació especialment greu”, ja que “amb un estat d’agitació se’l veu com pega amb la defensa a la cara de persones, i a d’altres ja desallotjades, i fins i tot a una persona de 82 anys”, després de visionar mitja hora de vídeos i 472 fotos.

Les investigacions a cada escola s’han individualitzat en peces i la de la Mediterrània, que té 22 denunciants, és la 6. La direcció del centre calcula en 845 euros els danys rebuts. En la resolució, el jutge exposa que l’Estat té l’ús legítim de la força però que “hi ha d’haver una justificació i una proporcionalitat”. En el cas de la Mediterrània, el jutge afirma que els agents tenien el mandat del TSJC de prohibir la votació, però no van fer cap “informació” prèvia als concentrats, com sí que van fer altres unitats policials. L’advocat Andrés García Berrio, d’Irídia, centre que hi du quatre afectats, es felicitava de la resolució del jutge perquè “hi haurà una investigació en profunditat i alhora demostra que l’1-O hi va haver actuacions irregulars”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia