Política

La Moncloa “no es pronuncia” sobre Puigdemont però “desitja que la justícia pugui fer la feina amb tots els encausats”

L’entorn del president espanyol evita valorar la decisió d’extradir Puigdemont només per malversació

La Moncloa ha fet púbica una primera valoració a l’espera de les manifestacions que el president espanyol farà des de Brussel·les sobre la decisió de la justícia alemanya d’extraditar Puigdemont només pel delicte de malversació, i no els de rebel·lió o desobediència. Fonts de l’entorn del president han apuntat que l’executiu espanyol “no es pronuncia sobre les decisions dels tribunals espanyols i tampoc ho farà sobre la justícia alemanya”.

Dit això, han afegit que “el que el govern desitja és que la justícia pugui fer la seva feina amb tots els encausats”, en el que es pot interpretar una referència a la possibilitat d’evitar que se celebri primer un procés només per als polítics presos del que en quedin fora els exiliats, ja sigui per les decisions dels tribunals d’Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit i Suïssa, o bé per una retirada de l’euroordre per part del jutge Llarena per evitar, precisament, haver de jutjar Puugdemont només per rebel·lió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia